Episcopul-vicar Benedict Bistriţeanul, la Șieu. Parohul Ioan Creţa, hirotesit iconom stavrofor, primarul Ioan Cifor, distins cu Ordinul „Mihai Vodă”!

Directorul Simona German a primit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni, iar preoteasa prof. Ionela Creţa, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”

În Duminica a 19-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat comunitatea Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Șieu. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a sfințit noul Altar de vară din curtea bisericii parohiale și a săvârșit Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de clerici.

După citirea pericopei evanghelice, PS Părinte Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit pe tema iubirii aproapelui. Totodată, ierarhul a spus că a-i iubi pe vrajmași nu e lucrarea omului, ci a harului.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de Vasile Zbânca. La chinonic, prof. Loredana Balaș a interpretat mai multe pricesne.

La finalul slujbei, preotul paroh Ioan Creța a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare. Totodată, în semn de prețuire și recunoștință, i-a oferit un epitrahil și un omofor.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe parohul Ioan Creța, iar primarului comunei Șieu, Ioan Cifor-Tiniș, i-a oferit Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni. Directorul Școlii Gimnaziale din Șieu, prof. Simona Monica German, a primit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, doamna preoteasă prof. Ionela Maria Creța a fost distinsă cu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, iar membrii Consiliului și Comitetului parohial au primit diplome de aleasă cinstire, precum și alți binefăcători.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a binecuvântat capela mortuară din localitate. Aceasta a fost ridicată cu sprijinul credincioșilor și al Primăriei Șieu.

La eveniment, alătzri de primarul comunei Şieu -  Ioan Cifor, au fost deputatul Bogdan Gruia Ivan, primarul municipiului Bistriţa-Ioan Turc, primarul Mihai Ivan de la Şieuţ, directorul cotidianului Răsunetul -  Menuţ Maximinian, fiii satului și numeroși credincioși, mulți îmbrăcați în straie populare specifice zonei.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5