„Learning to live together – să învăţăm să trăim împreună ! ”

La Şcoala Generală “Avram Iancu” din Bistiţa, au început pregătirile pentru lansarea activiţilor incluse în calendarul Săptămânii Educaţiei Globale din acest an (17 – 21.11.2008 ).

Tema “Interculturalitate şi spiritualitate” a incitat imaginaţia elevilor, a cadrelor didactice şi a părinţilor, care şi în acest an sunt invitaţi să se implice activ în proiectele iniţiate cu această ocazie. Astfel, în 18.11.2008 suntem invitaţi la o “Călătorie în lumea cărţilor”, asistând la un concurs de lectură expresivă din operele unor autori naţionali şi străini. De asemenea, e stabilit “Un itinerariu muzical” prin arii celebre din creaţiile marilor clasici. Puteţi răsfoi broşurile bilingve(română-engleză) cu texte realizate de elevi sau puteţi viziona alături de aceştia ecranizări româneşti şi străine ale unor cărţi celebre pe tema copilăriei. În 20.11.2008 se va participa la concursul de portofolii cu titlul “Să ne redescoperim valorile culturale şi spirituale”, în care elevii vor face prezentarea unui obiectiv cultural, spiritual, istoric, a unor poveşti, legende cu caracter local , mai puţin cunoscut. Sub denumirea „Diversitate religioasă - credinţă şi convieţuire”, va fi organizată în data de 21.11.2008 o masă rotundă la care sunt invitaţi reprezentanţi ai religiilor ortodoxă, catolică şi neoprotestantă, după ce elevii au vizitat lăcaşurile de cult cunoscute din oraşul nostru. Lucrările grafice, foto, artistice şi alte creaţii ale elevilor pe tema amintită vor fi expuse în şcoală pe toată perioada destinată acestui proiect judeţean. Cei care iubesc fotbalul european şi american se vor întrece în meciurile organizate pe terenul de sport al şcolii.

Fiţi alături de noi şi elevii vă vor întâmpina în Săptămâna Educaţiei Globale cu “Bună ziua”, “Hello”, “Ola”, “Ciao” sau “Bonjour”!

prof. Florina Uifelean

Coordonator de proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare,

Şcoala Generală „Avram Iancu” Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5