“Interculturalitate şi spiritualitate” la Salva

In Caminul Cultural din localitatea Salva a avut loc manifestarea cultural artistica intitulata “Interculturalitate si Spiritualitate”. Titlul reprezinta de fapt tema proiectului national “Saptamana Educatiei Globale”, initiat si condus in judetul nostru de domnul inspector Costea Ioan.

Acest eveniment fost organizat de cadrele didactice ale Scolii Generale “Tiberiu Morariu” din Salva, care au indrumat elevii in realizarea de momente artistice de dimensiune interculturala, deosebit de frumoase si instructive. Astfel, elevii au prezentat pe scena caminului cultural dansuri si cantece folclorice romanesti din diverse zone ale tarii ( grup condus de d-na prof. Felicia MORARIU ), dans modern ( grup condus de d-nele inv. Flarea SIMIONESE si Luminita CUCEU , sezatoare autentica ( grup condus de d-na inv. Letitia CEUCA), interpretare balada populara ( elevi condusi de d-na inv. Maria CLEJA) ,sezatoare moderna ( grup condus de d-na prof. Anamaria POP ), sceneta cu tema “Diversitate religioasa” ( grup condus de d-na prof. Floarea ROS), cantece interpretate in limbile engleza, franceza, germana, rusa, maghiara, spaniola ( 2 grupuri de elevi, conduse de d-nele prof. Felicia MORARIU si Veronica CRISTUS ).

Tot in cadrul programului artistic, publicului i-a fost prezentat un dans rromanes, prezentat de un grup de elevi de la Scoala Generala Valea Spinului din Nasaud, grup condus de d-na mediator Ionela PLAVIUC.

Felicitari tuturor elevilor pentru prestatia minunata pe care au avut-o pe scena caminului cultural de la Salva precum si cadrelor didactice care au organizat si condus acesti copii deosebiti!

In cadrul saptamanii, 17-23 noiembrie, au avut loc in scoala noastra si alte activitati interculturale organizate si conduse de cadrele didactice ale scolii. Mentionez aici: realizarea de panouri interculturale expuse la ISJBN si in scoala, ateliere de lucru cu elevii pentru realizarea de machete, stegulete ale diferitelor tari, sesiune cinematografica- proiectii de filme de scurt metraj prezentand traditii din toata lumea, sesiune literara in care s-au prezentat eseuri cu titlul “Traditii si obiceiuri de pe glob”, concurs de interpretare de texte- lecturi paralele din autori romani si straini, promovarea obiectivului turistic “Roata lui Todoran”de catre eleva Adelina MAGDEA indrumata de d-na inv. Doina FURCEA in cadrul concursului organizat joi 20.XI. la ISJBN ce a purtat titlul “Sa ne redescoperim valorile culturale” si promovarea portului popular local la nivel judetean de catre elevii Maria SIMIONESE si Danut FETTI. Cadrele didactice care au organizat si condus activitatile mentionate sunt: Adriana POP, Anamaria POP, Luminita MOLDOVAN, Floarea ROS si Veronica CRISTUS.

Toate activitatile sustinute au avut caracter intercultural si obiectivele propuse au fost: sporirea interesului elevilor spre cunoasterea altor popoare, a valorilor culturale reprezentative pentru diferite tari ale globului, promovarea si aprecierea valorilor culturale locale intr-un context de dimensiune globala, toleranta si aprecierea culturii si diversitatii religioase a minoritatilor etnice cu care convietuim, conform sloganului acestui proiect “Sa invatam sa traim impreuna”.

23.XI.2008

Director educativ al SC. GEN. “Tiberiu Morariu” SALVA,

Veronica CRISTUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5