La peţit… babe politice

A început nebunia politică ce se manifestă din 4 în 4 ani odată cu declanşarea campaniilor electorale. Startul la Teaca l-au dat sâmbătă, 3 martie, mahării judeţului ai PDL, Ioan Oltean – secretar general al CC al PDL şi sluga lui umilă Liviu Rusu, managerul SC Consiliului Judeţean SRL BN. Ba, l-au mai cărat după ei şi pe traseistul politic, prof. Negruşeri, care, uitând de tragedia fostului său coleg Mihai Cazacu, în loc să se ocupe de implementarea noii Legi a învăţământului, aşa proastă cum e, umblă pe coclauri cu şefii lui la vânătoare de primari. Încearcă şi el marea cu degetul, poate-poate fraiereşte vreun dascăl să-şi părăsească elevii, aşa cum a făcut-o şi fostul învăţător Ioan Olteanu, pentru a-l promova primar care să se lupte cu morile de vânt.
Marea problemă a acestor peţitori a fost aceea că toţi cei care au fost colindaţi i-au refuzat într-un mod civilizat deşi li s-au promis câte în lună şi în stele, echipa, trei Doamne şi toţi trei întorcându-se cu coada între picioare pentru a-şi vărsa amarul într-o cupă de pelin în cuibuşorul lor de nebunii. Vor reveni, în mod sigur, dar nu cu mâna goală. Aceştia ştiu foarte bine de acea masă de manevră, ţiganii, care sunt cu sutele la Teaca, aşa cum au încercat să-i mituiască pe conducătorii lor din Viile Tecii şi Pintic în urmă cu patru ani tot de către duetul Ioan Oltean şi Liviu Rusu, secondaţi de bulibaşele din sudul ţării, fără a reuşi. Se pare că nu au învăţat minte şi nu vor să accepte că PDL nu există la Teaca, doar câţi să-i numere pe degetele de la o mână, niciunul nefiind dezinteresaţi, fiind plătiţi în funcţii din banii contribuabililor.
Dacă vor mai reveni aceşti lideri ai PDL la Teaca vor trebui să explice oamenilor de aici despre mârşăvia pusă la cale de aceştia, prin care vor să aloce din bani publici suma de 6 mil de euro pentru a transforma nişte grajduri din Posmuş într-un palat, aşa cum l-a visat contele ungur Teleky acum un secol, oamenii locului ştiind despre ce este vorba. I-aş sugera, totodată, domnului Liviu Rusu, care a prăduit împreună cu Ioan Oltean banii publici, că odată cu plecarea lui de la şefia Consiliului Judeţean, să se autorăstignească pe „crucea de cristal” pe care a construit-o la Piatra Fântânele pentru a-i ierta Dumnezeu păcatele, dar nici iadul nu l-ar refuza, că şi el este pardosit cu intenţii bune, şi aceasta nu înainte de a da socoteală oamenilor din acest judeţ despre modul cum s-au utilizat sutele de mii de euro înmormântaţi în momentul de sticlă într-o perioadă când ţara arde şi baba se piaptănă.
Îi mai aşteptăm la Teaca pe aceşti doi lideri, dar nu pe furiş, pe nepusă masă, ci într-un mod corect şi cinstit, o întâlnire cu „membrii” PDL şi nu numai din comuna Teaca, organizată la Căminul Cultural din localitate, modernizat de actuala conducere a comunei, pentru a le vorbi oamenilor, alegătorilor pe care i-au minţit de 22 de ani încoace, „despre cele ascunse de la întemeierea lumii”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5