La Fânațele Silivașului, credința străbună dăinuie!

Florentin Archiudean

                  De ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil la Silivașul de Câmpie! O biserică-bijuterie, din lemn, datând de la 1293, scăpată prin Voia Domnului de furia soldaților austrieci comandați de vrednicul de milă "general austriac Adolf Bukow", a fost resfintită în zi de hram, de un sobor de preoți în frunte cu IPS Andrei, Arhiepiscopul Clujului, Feleacului si Vadului, Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului! A fost o zi astrală organizată exemplar de către credincioșii ortodocși în frunte cu parintele paroh Vasile Pintea si cu primarul Ioan Cămărășan!

Invitați de onoare la eveniment au fost doamna Camelia Tabără, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, și domnul subprefect Ioan Zăgrean. La Sfânta Liturghie, doamna Cornelia Ardelean Archiudean a cântat trei pricesne deosebite! Cu această ocazie IPS Andrei a acordat diplome de onoare celor merituoși în restaurarea bisericii și a distins cu Ordinul ‘’Episcop Nicolae Ivan’’ al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului pe merituosul primar al Silivașului Ioan Tiberiu Cămărășan!

           Istoria ne spune că biserica Sfinții Arhangheli din Fânațele Silivașului ar data de la sfârșitul secolului al XIII-lea, mai precis din anul 1293. Oricare ar fi însă istoria ei, important este că există și că mulți credincioși îi trec pragul. La Fânațele Silivașului, credința străbună dăinuie, iar oamenii își pun, în aceste vremuri complicate, speranța în Bunul Dumnezeu.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5