Îmbrăcăminte şi încălţăminte de peste 4.000 de lei, expuse ilegal spre vânzare, confiscate de jandarmi la Beclean

Jandarmii au dessfăşurat miercuri o acţiune punctuală pe linia protejării populaţiei privind comerţul ilegal în piaţa din Beclean. Aceştia l-au depistat pe Nicolae B. de 51 de ani, din judeţul Mureş, în timp ce oferea spre vânzare produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte second hand, fără drept. La vânzare, bărbatul din Mureş avea expuse 120 perechi de încălţăminte de sezon, 25 de geci, 37 perechi de pantaloni, 7 cămăşi şi 2 salopete, fără a deţine documente care să ateste calitatea de agent economic sau persoană fizică autorizată.

        “Conform prevederilor legale în vigoare, toate produsele au fost confiscate, iar în conformitate cu prevederile Legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, art. 2, bărbatul a fost sancţionat cu amendă de 5.000 de lei. Valoarea produselor se ridică la aproximativ 4.360 lei”, informează mr. Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei bistriţene.

           Jandarmeria aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, orice persoană care intenţionează să efectueze acte de comerţ, trebuie să deţină certificat de înregistrare fiscală care atestă existenţa societăţii comerciale respective sau documente privind persoana fizică autorizată. Totodată, orice act de comerţ presupune şi existenţa unui spaţiu special amenajat în acest sens.

De asemenea în piaţa de animale, din oraşul Beclean jandarmii l-au sancţionat cu avertisment scris pe Viorel S. de 36 de ani din Cornul Luncii, judeţul Suceava, care oferea spre comercializare 500 de bucăţi de şuruburi autofiletante, fără a deţine documente legale de provenienţă pentru acestea. Cele două cutii cu şuruburi în valoare de aproximativ 100 de lei au fost confiscate conform prevederilor legale în vigoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5