Biciclete expuse ilegal spre vânzare, confiscate de jandarmi la Beclean

Jandarmii din cadrul Plutonului Beclean au efectuat  miercuri dimineaţa o acţiune punctuală pe linia protejării populaţiei privind comerţul ilegal în piaţa din localitate.

„Pe timpul acţiunii a fost depistat Istvan G. de 42 de ani, din localitatatea Miercurea Nirajului (judeţul Mureş), în timp ce oferea spre vânzare biciclete second hand, fără a respecta prevederile legale în vigoare. Acesta avea expuse spre vânzare trei biciclete fără a deţine documente care să ateste provenienţa acestora şi fără a le fi afişat preţul.  Valoarea acestora se ridică la aproximativ 300 de lei. Conform prevederilor legale în vigoare, bicicletele au fost confiscate iar în conformitate cu legea nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, art.1, lit. e şi g , bărbatul fiind sancţionat cu avertisment scris”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

           Jandarmeria aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, orice persoană care intenţionează să efectueze acte de comerţ, trebuie să deţină certificat de înregistrare fiscală care atestă existenţa societăţii comerciale respective sau documente privind persoana fizică autorizată, să deţină actele privind provenienţa mărfurilor expuse spre vânzare şi preţurile la care sunt comercializate acestea.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5