Eveniment cultural: Cleopatra Lorinţiu lansează o nouă carte, acasă

Sala „Gavril Scridon” a Bibliotecii Judeţene va fi, marţi,16 august ora 18, gazda întâlnirii cu scriitoarea Cleopatra Lorinţiu, care îşi va lansa acasă, la Bistriţa, volumul "Există un limpede loc, Scurte întâlniri" ce vorbeşte atât de frumos despre meleagurile noastre, dar şi despre personalităţi cu care scriitoarea s-a întâlnit de-a lungul vremii, creionaându-le portrete memorabile.
Scriitoare, jurnalistă, realizatoare de televiziune şi diplomat român, cu reşedinte în capitala ţării, dar şi în capitala Franţei, la Paris, Cleopatra Lorinţiu este unul dintre cei mai apreciaţi oameni de cultură plecaţi din mijlocul nostru. A publicat cărţi de poezie, proză, eseuri,critică şi inteviuri, memorialistică, note de călătorie, literatură pentru copii. În prezent bistriţeanca este director al revistei Zaman, corespondent pentru România al "Observatoire d'études Géopolitiques" din Paris şi realizator pentru Televiziunea Română, pentru care a făcut şi un film documentar cu Sfinţii Martiri Năsăudeni.
De curând, a lansat la Bistriţa romanul “Pălăria de pai” , iniţiativa editării acestei cărţi, la fel ca şi cea mai recentă, aparţănând vicepreşedintelui Alexandru Pugna, care doreşte ca valorile scriitoriceşti să se reîntoarcă la obârşie. Proiectul editorial a apărut cu sprijinul Consiliului Judeţean, prin Biblioteca Judeţeană.
Amfitrionul întâlnirii va fi directorul instituţiei, Ioan Pintea. Cleopatra Lorinţiu este unul dintre scriitorii iubiţi şi acasă, bistriţenii fiind aşteptaţi în număr cât mai mare pentru a primi cartea cu autograf.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5