Dosare penale pentru furt de produse dintr-un hipermarket din Bistriţa şi vânzarea de produse cosmetice contrafăcute

        În acest sfârşit de săptămână, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru infracţiunea de furt, conform art. 228, Cod Penal, pe numele a două persoane, pentru sustragerea de pe rafturi şi neachitarea la casă, a unor produse alimentare şi nealimentare în valoare de peste 2.200 lei, informează mr. Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

           Totodată, pe numele unui bărbat de 25 de ani, au fost întocmite actele de sesizare pentru „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, în conformitate cu legea nr. 84 din 1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice, art. 90, alin. 1, lit. b.

        Actele de sesizare au fost predate Poliţiei conform procedurilor legale în vigoare, pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, la acest sfârşit de săptămână jandarmii au aplicat amenzi în valoare  de 5.950 lei şi patru averstismente scrise. Faptele sancţionate de către oamenii legii au fost: cerşetoria, consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public neamenajat, atragerea de persoane de sex opus cu scopul întreţinerii de raporturi sexuale, apelarea nejustificată a organelor de ordine publică, adresarea de injurii, provocarea şi participarea la scandaluri şi lăsarea în libertate a unui animal considerat periculos, conform prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5