Cerşetoria, în atenţia jandarmilor bistriţeni. Dosare penale pentru furt de produse dintr-un hipermarket

În acest sfârşit de săptămână, jandarmii au executat mai multe acţiuni punctuale privind combaterea cerşetoriei. Au fost urmărite în special intrările în marile magazine din oraş, iar duminică, 19 februarie a.c., acţiunile de acest gen au continuat şi în zona lăcaşurilor de cult. Au fost aplicate amenzi de 1.200 de lei pentru apelarea la mila publicului de către persoane apte de muncă, precum şi determinarea unor alte persoane la săvârşirea unor astfel de fapte, conform art. 2, lit. 3 din legea nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

          "De asemenea, în acest sfârşit de săptămână jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru infracţiunea de furt, conform art. 228, Cod Penal, în două situaţii. Astfel, pentru cântărirea unor fructe şi legume care au fost achitate la casa de marcat şi pentru care s-a dispus  din nou cântărirea, la ieşirea de la casă, s-a constatat o diferenţă de aproape 60 de lei, iar în cazul unei alte persoane au fost întocmite actele de sesizare pentru sustragerea de pe rafturi şi neachitarea la casă, a unor produse nealimentare (căşti telefon mobil şi parfum), în valoare de aproape 50 de lei", informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud. 

        Actele de sesizare întocmite, au fost predate Poliţiei conform procedurilor legale în vigoare, pentru continuarea cercetărilor.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5