Doi bănăţeni arestaţi pentru comiterea a 17 furturi

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, Biroului de ordine publică şi Secţiei 1 Poliţie Rurală au identificat doi suspecţi cercetaţi pentru comiterea a 17 infracţiuni contra patrimoniului. M. P. de 24 ani din comuna Vrani, judeţul Caraş-Severin, şi D. F. de 27 ani, din localitatea Cărpiniş, jud. Timiş au reuşit să-şi facă de cap o lună întreagă, până au fost prinşi de poliţişti.

Prima lovitură au dat-o în noaptea de 7/8 ianuarie, când au pătruns prin efracţie în două magazine din Sărata şi Viişoara, de unde au sustras bunuri în valoare de 10.000 lei şi respectiv 1719 lei. O săptămână mai târziu, au intrat prin efracție într-un magazin din Şieu, de unde au sustras bunuri de 291 lei, şi într-o locuinţă din Ragla, de unde au sustras produse alimentare şi băuturi alcoolice în valoare de 700 lei. Au mai stat o săptămână, şi, probabil rămaşi fără bani, i-au smuls poşeta unei femei afaltă în trecere pe strada Mihai Eminescu din Bistriţa. Nici nu au trecut trei zile, că au spart geamul de la portiera dreapta spate a unui autoturism taxi parcat în Bistriţa şi au sustras din torpedou o borsetă în care se aflau documente ale autoturismului şi bani, prejudiciul fiind de 1500 lei. La începutul săptămânii, au furat dintr-un magazin din Mărişelu bunuri în valoare de 1.000 lei. Capac le-a pus ultima năzbâtie, de miercuri dimineaţa, când M.P. a fost prins în flagrant de poliţişti după ce a spart geamurile din partea dreaptă spate a trei autoturisme marca Dacia apartinând unor firme de taxi şi a sustras mai multe bunuri.

“Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 17.500 lei, fiind recuperat în proporţie de 40%. Faţă de învinuiţi s-a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 h. Aceştia au fost prezentaţi Judecătoriei Bistriţa care a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile, fiind introduşi în arestul I.P.J. Bistriţa Năsăud. Cercetările continuă de Biroul de Investigaţii Criminale, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale”, explică inspectorul Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5