Cum să-ţi modernizezi casa

Modul în care îţi amenajezi locuinţa îţi reflectă personalitatea, fie că locuieşti la casă sau la bloc. Acum câţiva ani a avut loc o explozie imobiliară în urmă căreia au apărut o serie de noi cartiere de blocuri având un design modern, crescând numărul populaţiei de la oraş. Acestea sunt cele mai moderne locuinţe şi sunt cel mai uşor de renovat, pe lângă faptul că antiteza vechi – nou nu dă întotdeauna bine într-un spaţiu mic.

Sistemul de ferestre glisante cu tâmplărie de aluminiu pentru închiderea şi deschiderea rapidă a balconului este recomandată, în general, noilor blocuri construite, deoarece aceste panouri pliante de sticlă arată foarte modern, constrastand prea mult cu locuinţele vechi, însă aducând un plus estetic locuinţelor noi. O excepţie dintre blocurile vechi o reprezintă acele clădiri care au fost reabilitate între timp – în acest caz, sistemul de geamuri ori perete glisant din panouri de sticlă se integrează corespunzător în design-ul construcţiei.

Folosirea unui sistem de geamuri glisante prezintă o serie de avantaje; în primul rând, aspectul modern şi deosebit, despre care am menţionat. Acest lucru se realizează datorită posibilităţii de personalizare uşoare, după gusturile şi cerinţele pe care le prezintă clientul. Materialele folosite pentru aceste construcţii sunt de calitate şi rezistente la utilizare, mai ales că manevrarea se face uşor şi rapid. Aceste ferestre oferă o mare suprafaţă de vizibilitate, iar că bonus, geamurile din exterior se pot curăţa din interior, făcând întreţinerea lor uşoară şi rapidă. Sisteme fluture sunt şi ele folosite foarte des în ultima vreme.

Foarte la modă este acum şi folosirea becurilor cu led. Costul lor de instalare este, ce-i drept, ceva mai mare, însă aceşti bani sunt câştigaţi înapoi rapid prin faptul că acestea consumă mai puţini waţi decât un bec incandescent sau chiar unul economic. Alte avantaje îl consideră faptul că lumina acestora este mai bună, precum şi faptul că acestea nu conţin mercur, substanţă toxică pe care celelalte tipuri de becuri o conţin.

Cel mai uşor mod de renovare al casei este să-i schimbi culorile. Trebuie avut grijă însă cum sunt folosite acestea. De exemplu, ştim că roşul este culoarea sângeului, a pasiunii, a dorinţei şi dragostei, însă este şi o culoare foarte puternică din punct de vedere emoţional, lucru care duce la accelerarea metabolismului, ritmului de respiraţie şi a tensiunii. Din această cauză, culoarea este utilizată în interior doar în rol secundar, accentuând alte culori.

Portocaliul reprezintă lumina soarelui, entuziasmul, succesul şi creşte nivelul de oxigen din creier, însă, la fel că roşul, este utilizat ca o culoare secundară, fiind mai ales recomandat pentru camerele de studiu şi birouri. Verdele reprezintă creşterea, armonia şi fertilitatea şi este probabil cea mai liniştitoare şi odihnitoare culoare pentru ochi, având un efect relaxant. Galbenul, deşi asociat cu veselia, fericirea şi energia, crescând optimismul şi activitatea mentală, s-a descoperit că cei mici plâng mai des într-o cameră în care predomină această culoare, fiind obositoare pentru ochi dacă este utilizată în exces.

Nu în ultimul rând, trebuie să avem grijă ce tip de mobilă alegem şi accesoriile. O mobilă veche din perioada anilor 1980 nu va merge cu accesorii noi, moderne, ceea ce înseamnă că această schimbare este esenţială în renovarea şi modernizarea casei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5