Renoveaza si redecoreaza! Profita de venirea primaverii si fa-ti casa ca in filme!

E  adevarat ca odata cu primele raze de soare care iti intra pe fereastra vine si un pic cheful de leneveala si  de a face planuri de vacanta. Toate la randul lor! Pana sa te bucuri de un city break sau de marele concediu din vara, ar fi bine sa faci schimbari in caminul tau. Sa scapi de lucrurile de care te-ai plictisit si sa incepi sa te simti ca in vacanta atunci cand intri pe usa casei tale!

Holul casei tale, primul contact si prima impresie!

Chiar inainte de a intra in hol, usa de exterior este cea care “ face o primire”. Daca e veche, patata, zgariata si abia mai functioneaza, ar trebui sa scapi urgent de ea. Nu neaparat pentru ca face o impresie proasta, ci pentru ca sigur  mai are si alte “metehne”. Sunt multe modele de usi pentru exterior recent aparute, care se potrivesc oricarui stil arhitectural, ofera siguranta, arata modern si chiar isi merita banii.

Pentru un plus de culoare, poti adauga in holul de la intrare un dulapior modern de chei, un taburete colorat care sa iti fie si util atunci cand te vei incalta sau cateva rame foto cu amintiri frumoase. De asemenea, poti schimba si covorul de la intrarea in casa. Toate acestea vor da un suflu nou locuintei tale!

Livingul, atractia casei tale!

Aici petreci mult din timpul tau liber, asa ca, exista, cu siguranta, motive sa spui ca te-ai plictisit de acest spatiu, ca ti se pare monoton ori ca nu i-ar strica un aspect nou. Poti sa il readuci la viata foarte simplu:

·         Cumpara draperii noi, cu motive florale sau in culorii pastelate care sa insenineze atmosfera

·         Adauga pe coltarul sau pe canapeaua ta cateva perne decorative vesele. Ai grija sa le asortezi cu draperiile.

·         Pentru un plus de “nou”  schimba locul lucrurilor de pe rafturi sau, de ce nu, muta si mobila, pana obtii rezultatul care sa te convinga ca esti pe drumul cel bun cu redecorarea

·         Schimba covorul. Daca ai unul frumos, in care ai investit multi bani, atunci este suficient sa il duci la curatat. Va capata un aer proaspat, iar culorile vor fi ma vii

·         Varuieste unul din peretii livingului in alta culoare sau foloseste tapet decorativ.

·         Pune usi glisante daca ai un open space si gatesti mult. Vei avea parte de un spatiu deschis atunci cand te relaxezi, insa  vei putea inchide usile  atunci cand gatesti. Astfel, mirosul nu va mai intra in tot livingul.

Camera nevaruita, usi vechi si parchet deteriorat