Concursul «Dă la reciclat bateriile descărcate şi becurile consumate!” şi-a stabilit câştigătorii

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud organizează în perioada septembrie 2014-octombrie 2015, proiectul Dă la reciclat bateriile descărcate şi becurile consumate!”, în parteneriat cu  Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Prima parte a proiectului s-a desfăşurat în unităţile de învăţământ primar din mediul rural şi a vizat colectarea deșeurilor de baterii portabile uzate şi corpuri de iluminat, activităţi proprii (educative, practice şi de creaţie) pentru încurajarea obiceiului de colectare a bateriilor și a corpurilor de iluminat şi realizarea unei lucrări intitulate ”Ecoestetica bateriilor şi becurilor”. Fiecare din cele 54 de unităţi de învăţământ înscrise în proiect cu un număr total de 760 de elevi, a primit kituri de colectare pentru cele două categorii de deșeuri.  

Unităţile de învăţământ au fost grupate în 6 zone principale din judeţul Bistriţa- Năsăud, întreaga cantitate de deşeuri colectată de aceştia şi preluată de reprezentanţii RoRec Bistriţa  ridicându-se la 1264,9 kg. Din această cantitate 300 kg reprezintă aportul altor voluntari implicaţi în proiect.

APM  Bistriţa -Năsăud  împreună cu RoRec Bistriţa  şi  ISJ Bistriţa –Năsăud  au desemnat câştigătorii pentru cea mai mare cantitate de baterii portabile uzate şi corpuri de iluminat colectate.

Zona 1 cantitatea totală colectată 139,2  kg - Premiul I: LICEUL "RADU PETRESCU" PRUNDU BÎRGĂULUI cu o cantitate de 44 kg;

Zona 2 cantitatea totală colectată 309 kg - Premiul I: LICEUL TEHNOLOGIC FELDRU cu o cantitate de 80 kg;

-         Zona 3 cantitatea totală colectată 101 kg - Premiul I: LICEUL TEHNOLOGIC TELCIU cu o cantitate de 44 kg;

-         Zona 4 cantitatea totală colectată 125,5 kg - Premiul I: LICEUL TEHNOLOGIC "ION CĂIAN ROMÂNUL" CĂIANU MIC cu o cantitate de 40 kg;

-         Zona 5 cantitatea totală colectată 186,2  kg - Premiul I: LICEUL TEORETIC "CONSTANTIN ROMANU VIVU" TEACA cu o cantitate de 41 kg;

-         Zona 6 cantitatea totală colectată 104 kg - Premiul I: ŞCOALA GIMNAZIALĂ MATEI cu o cantitate de 51 kg.

Astăzi, la Teatrul de vară de pe Pietonalul Liviu Rebreanu, a avut loc premierea câştigătorilor, în prezenţa directorului executiv Sever Roman, a comisarului şef Cristian Niculae de la Garda de Mediu, a inspectorului şcolar pentru educaţie permanentă Aurelia Dan. În plus, toate şcolile participante au adus machetele „Ecoestetica bateriilor şi becurilor” pentru cea de a doua etapă, care au fost jurizate de reprezentanţi ai APM BN, ISJ BN şi RoRec Bistriţa.

Toţi cei 12 câştigători ai acestui proiect au fost răsplătiţi cu câte o multifuncţională  (xerox/scaner/imprimantă)  precum şi 108 premii acordate pentru câte doi elevi din fiecare şcoală participantă pentru implicare deosebită.

Toţi copiii implicaţi în proiect  au fost răsplătiţi cu piesa de teatru de păpuşi “Pinochio”, pusă în scenă de echipa Teatrului de păpuşi a Centrului Municipal de Cultură “George Coşbuc”, condusă de Cornelia Apostol.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5