Dă electrice la reciclat pentru un Pământ curat!

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa - Năsăud lansează în data de 10 octombrie 2016 proiectul educaţional Dă electrice la reciclat pentru un Pământ curat!”, care va fi  realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

„Se doreşte a fi o continuare a proiectului “Dă la reciclat bateriile descărcate, becurile consumate și electronicele mici uzate!”, desfăşurat pe parcursul a 2 ediţii consecutive,  în perioada 2014-2016 şi care a avut un real succes în rândul şcolilor din mediul urban şi rural.

Proiectul se va desfăşura în unităţile de învăţământ primar şi gimnazial din judeţul Bistriţa Năsăud va avea ca scop promovarea beneficiilor colectării selective a echipamentelor electrice și electronice (DEEE), a bateriilor uzate, a corpurilor de iluminat, precum şi creşterea gradului de conştientizare a publicului larg asupra obligaţiilor de mediu din acest domeniu. Pentru cele trei categorii de deşeuri ce urmează a fi colectate, se vor monta kituri în fiecare unitate de învăţământ înscrisă în proiect”, precizează directorul executiv Sever Roman.

Calendarul de activităţi este programt în perioada 10 octombrie 2016 - până în 7 iunie 2017, cu realizarea unor etape intermediare pentru: activităţi de înscriere (11 octombrie - 31 octombrie 2016), evaluare cantitativă intermediară a deşeurilor colectate (12 decembrie - 19 decembrie 2015), precum şi activităţi educative, practice şi de creaţie, pentru încurajarea obiceiului de colectare a bateriilor, a corpurilor de iluminat și a DEEE.

 La finalul proiectului vor fi premiate cantitatea cea mai mare de deşeuri colectate şi cea mai activă şi responsabilă unitate de învăţământ înscrisă în proiect, eveniment ce va avea loc în data de 7 iunie 2016.

Toţi şcolarii înscrişi în proiect vor primi Certificate de participare, iar cadrele didactice coordonatoare vor primi Diplome de participare şi de voluntar.

 Regulamentul oficial al proiectului, va fi postat pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa Năsăud www.apmbn.anpm.ro secţiunea proiecte și cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud www.isjbn.ro.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5