Bucuria Solidarităţii

Timp de o săptămână, Asociaţia Pro Apărarea Drepturilor Omului organizează, sub genericul „Solidaritate şi Toleranţă” o serie de întâlniri care au ca scop implementarea unui proiect derulat în acelaşi timp la Bistriţa şi la Besançon (Franţa), în parteneriat cu RECIDEV.

Preşedintele PROADO, jr. Doina Orza, Alina Luca – director Şcoala Generală „Avram Iancu”, Marcela Tămaş – arhitect, Olimpia Cheţa – învăţătoare Şcoala generală nr. 1, Olimpiu Cocian – inginer şi Iulian Borgovan – secretar PROADO sunt cei care au explicat fiecare pas al acestui proiect devenit tradiţie. Elevii de la şcolile generale nr. 1, 3 şi 4, însoţiţi de profesoarele Corda Mioara, Sabău Maricica, Crăciunaş Rodica şi Monica Buboli, s-au aflat în vizită la bunici. Despre istoricul uneia dintre cele mai vechi clădiri din Bistriţa, renovată de curând de municipalitate, a vorbit directorul Carmen Muscan. Căminul pentru Persoane Vârstnice a fost gazdă bună pentru copii, care le-au adus bunicilor câte un mic dar, le-au cântat şi au stat de vorbă cu ei.

Mâine, de la ora 12.00, elevi de la Şcoala Generală „Avram Iancu” şi Grupul Şcolar Sanitar Bistriţa vor derula acţiunea „Cetăţenia europeană activă 2011 – Anul voluntariatului”.

Miercuri, de la ora 15.00, împreună cu Asociaţia Clubul Amazoanelor Bistriţene, va avea loc dezbaterea „Speranţă pentru viaţă”, iar de la ora 19.00, pe AS TV, va fi emisiunea „Solidari în tradiţii şi obiceiuri”.

Joi, manifestările continuă, începând cu ora 16.30, la Cercul Militar Bistriţa, cu vernisajul expoziţiei „Solidar cu mediul înconjurător” a elevilor Liceului de Arte Plastice „Corneliu Baba”. De la ora 17.00, se va derula spectacolul de cântece şi dansuri româneşti, maghiare, germane şi ţigăneşti, „Diferiţi, dar împreună”, cu participarea ansamblului „Doiniţa” al Cercului Militar, a formaţiei de dansuri germane şi maghiare din Teaca şi a formaţiei de dansuri ţigăneşti a Şcolii Generale nr. 2 Bistriţa.

Vineri, la ora 15.00, la CSM Bistriţa va fi lansat volumul „Emeritul între ring şi catedră”, scris de Vasile Jimboreanu, care are în centru personalitatea prof. Nicolae Zăpârţan, membru PROADO.

Luni, manifestările continuă, de la ora 10.00, la Liceul „Corneliu Baba” cu proiectul „Valori ambientale nord europene”, iar de la ora 12.00, elevii claselor I-IV sunt invitaţi pe Pietonal, la „Carnavalul prieteniei şi solidarităţii”. Acţiunile sunt realizate în cadrul proiectului „FREED – COMENIUS REGIO – Bistriţa – Besançon în parteneriat cu Primăria Bistriţa”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5