Bistriţenii Andrei Marga, Dinu Flămând, Vasile Dâncu, Vasile Sebastian Dâncu, lansaţi de Eikon la Paris

Editura Eikon a fost prezentă la Salon du livre, Paris, cu 18 titluri din care nu a lipsit poezia (Dan Anghelescu, Vasiel Dâncu, Daniela Albu,) pe care directorii fondatori Vasile Dâncu şi Valentin Ajder continuă să o promoveze cu încredere şi dăruire dedicându-i ediţii bibliofile. Recent distinsă cu premiul SOCEC pentru promovarea culturii contemporane româneşti în cadrul Târgului Internaţional de Carte LIBREX, Eikon îşi aniversează în această lună 10 ani de existenţă.
Îmbucurătoare pentru noi este prezenţa în Franţa a bistriţenilor şi a volumelor lor: Andrei Marga - Criza și după criză. Schimbarea lumii ; Dinu Flămând, prin traducerea lui Antonio Gamoneda- Claritate neostenită; Vasile Dâncu – Chants (avant-propos de Petru Poantă, version française: Letiţia Ilea); Vasile Sebastian Dâncu -Poveștile, viața și moartea. Din judeţul nostrum a fost prezent la Paris şi Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.
România a fost invitată de onoare la ediția din 2013 a Salonului Internațional de Carte de la Paris. Cea mai importantă manifestare a pieței editoriale din Franța, cu o medie de 180 000 vizitatori pe ediție, Salon du Livre reunește în fiecare an peste 1 000 de expozanți din 40 de țări, 30 000 de profesioniști ai pieței editoriale internaționale și peste 2 000 de autori din toată lumea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5