Bistriţencele Teodora Burje și Iulia Rebrean, premiate la Cluj

Secția pentru copii a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca sărbătorește Ziua Internațională a Poeziei printr-un concurs anual de poezie on-line, ajuns la ediția a IX-a. Anul acesta, premierea a avut loc marți, 27 martie a.c., la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene “Octavian Goga” Cluj, în cadrul Cenaclului literar „Traian Brad”. S-au oferit, în total 8 premii pentru poezie – două la ciclul primar, două la gimnaziu și patru la liceu.
Printre câștigători s-au aflat și două talentate eleve care frecventează cercul de creație literară al Palatului Copiilor Bistrița: Teodora Burje, clasa a III-a, și Iulia Rebrean, clasa a VII-a, ambele învățând la Colegiul Național Liviu Rebreanu, Bistrița.
Teodora e înscrisă în rândul Micilor Blandieni Bistrițeni de la Palat încă din clasa pregătitoare, iar Iulia – de când era la grădiniță, fiecare având în palmares: lecturi publice la Radio Târgu Mureș, AS TV, Bistrița, alte premii și publicații. La auzul veștii, una dintre colege, Jessica Pintia, a exclamat: ”Sunt fericită pentru Iulia și Teodora deoarece aceste două fete chiar îndrăgesc poezia!”.
La Premiere, dintre bistrițeni, a participat Teodora cu familia și sora Iuliei, Alexandra Costea, proaspăt studentă la Cluj, alături de profesoara Ionela-Silvia Nușfelean. (Iulia era într-o excursie europeană în Școala Altfel.) S-au lecturat creațiile câștigătoare, care sunt și postate pe site-ul bibliotecii clujene, la blogul copiilor și s-au schimbat impresii în cadrul Cenaclului literar Traian Brad, coordonat de poetul Victor Constantin Măruțoiu.
Bibliotecara Cristina Pop a răspuns îndeaproape de buna derulare a competiției, oferind date suplimentare. Această nouă ediție a reunit 34 de participanți din Iași, Cluj, Craiova, Sighetu Marmației, Galați, Alba-Iulia, Arad, Suceava și Bistrița-Năsăud, cu peste 100 de poezii. Juriul a fost format din scriitorii clujeni Victor Constantin Măruțoiu și Alex Moldovan. Iată părerea lui Victor Constantin Măruţoiu, în urma jurizării: ”Anul acesta s-a putut constata un salt calitativ al lucrărilor trimise. Scrieri frumoase, cu un limbaj adecvat, bine construite. Felicitări participanților, cadrelor îndrumătoare și, desigur, câștigătorilor concursului!”.

Grupa de Jurnalism a Palatului Copiilor Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5