Beclean: Construcția blocului ANL pentru medici începe în luna martie

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan a anunțat în această seară că astăzi a primit aprobarea din partea Agenției Naționale pentru Locuințe pentru începerea construcției blocului ANL pentru medici

” Deja în luna martie a anului 2018 se va începe construcția primului astfel de bloc la Beclean. Tot azi, am făcut toate demersurile și pentru construcția celui de-al doilea bloc ANL de serviciu, destinat altor categorii profesionale. Sunt foarte mulțumit de faptul că vom reuși astfel să atragem medici și personal medical în Beclean, dar și specialiști din alte domenii care să profeseze în oraș”, a spus primarul Nicolae Moldovan

Reamintim faptul că Agenţia Naţională pentru Locuinţe va finanţa construirea la Beclean a unui nou bloc ANL. Amplasamentul pe care va fi ridicat noul bloc se află într-o zonă situată în spatele Spitalului Orăşenesc din localitate. În luna iulie 2017 , printr-o hotărîre de Consiliu Local, administraţia locală beclenară a transmis către Agenţia Naţională pentru Locuinţe un teren în suprafaţă de 3692, pe care va fi pregătit şantierul în vederea construirii noului bloc de la Beclean.

Noul bloc ce va fi construit aici va asigura 24 de locuinţe, destinate închirierii, pentru specialiştii din sănătate care lucrează la Spitalul Orăşenesc. În sarcina administraţiei publice locale beclenare va reveni finanţarea asigurării racordării tuturor utilităţilor (electricitate, apă, canal, gaze, telefonie),căi de acces, alei pietonale, spaţii verzi, parcări.

Realizarea acestui nou obiectiv de investiţii va contribui la creşterea atractivităţii, pentru tinerii specialişti din domeniul medicinei, a unui loc de muncă în domeniul sănătăţii la Beclean.
Prin construirea acestui nou bloc Becleanul îşi consolidează poziţia de oraș cu cele mai multe locuințe ANL, raportat la numărul de locuitori, construite în țară. În prezent există peste 300 de astfel de apartamente situate pe străzile Petru Maior, Șieului și Aleea Ghiocelului.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5