Anul 2010 aduce şi descentralizarea în sănătate

Descentralizarea în sistemul de sănătate se va face simţită în anul 2010. Concret, spitalele precum şi Direcţia de Sănătate Publică vor fi transferate în administrarea autorităţilor locale. Mai exact, Spitalul Judeţean va fi administrat de Consiliul Judeţean, spitalele municipale de consiliile municipale, iar cele orăşeneşti - de consiliile locale. Aceasta este prioritatea noului preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate - Lucian Nicolae Duţă, care doreşte asigurarea de urgenţă a finanţării spitalelor, dar şi descentralizarea unităţilor sanitare.

,,Urgenţa maximă pentru mine este să asigur finanţarea spitalelor. Pe termen mediu şi lung, adică şase luni - un an, doresc descentralizarea spitalelor prin trecerea lor de la Ministerul Sănătăţii în subordinea administraţiilor locale, inclusiv managementul şi fondurile. Acesta este motorul care va genera schimbarea şi va rezolva multe probleme din sistemul sanitar”, a precizat printr-un comunicat, noul preşedinte al CNAS - Lucian Duţă.

Oficialul susţine că, pentru primele şase luni de mandat, şi-a propus să asigure o finanţare urgentă a spitalelor cele mai afectate de criza economică din sistemul sanitar.

Lucian Duţă este noul preşedinte al CNAS, şi îl înlocuieşte pe medicul Irinel Popescu, care a fost demis de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, „din motive politice”, potrivit premierului Emil Boc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5