Voluntarii, invitaţi la un ceai la DJT

Direcţia Judeţeană pentru Tineret a găzduit etapa I, la nivel judeţean, a acţiunii “Guvernamental şi neguvernamental în activitatea de tineret – sesiunea a II-a 2008”. Au participat asociaţiile Procomunitatea – Bogdan Creţu, Liber-Team – Cristian Matean, In Action – Cristian Vrăzmaş, Ascendent – Corina Ernst şi CPECA – Ioan Timiş. Directorul DJT – Deak Zoltan – a vorbit despre importanţa colaborării între instituţia pe care o coordonează şi ONG-uri, etalând în acelaşi timp rolul proiectelor derulate de acestea.

S-a propus o mai mare implicare a şcolilor în atragerea tinerilor spre voluntariat, dar şi promovarea asociaţiilor şi mediatizarea proiectelor acestora mai intensiv. S-a cerut, în acelaşi timp, simplificarea metodelor de accesare a fondurilor pentru proiecte şi decontarea cheltuielilor într-un timp cât mai scurt astfel încât asociaţiile, la rândul lor, să-şi poată onora plăţile. Daria Gavrilaş, de la DJT, a prezentat o analiză pe anul 2008 a concursurilor locale de proiecte, în semestrul I cea mai mare sumă – 1649,68 lei fiind acordată Asociaţiei pentru Dezvoltarea Tinerilor, iar în semestrul al II-lea – 1353,17 lei asociaţiei In Action.

Pe viitor se doreşte diversificarea ofertelor de petrecere a timpului liber şi stimularea parteneriatelor locale. Sâmbătă şi duminică va avea loc trainingul “Managementul conflictului”. Pe 5 noiembrie, voluntarii se vor întâlni la acţiunea “La un ceai la DJT”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5