Bogăţia toamnei în cămara vedetelor

Virginia Linul: Toate sunt gata pentru iarnă, mai am de pus doar cureciul de găluşte

Suntem în perioada în care bogăţia toamnei este în toată splendoarea ei, acum, în cămara noastră adunându-se bunătăţile pentru iarnă. Cotidianul „Răsunetul” a întrebat câteva din doamnele cunoscute ce reţete pregătesc pentru zarzavaturi, conserve şi compoturi, astfel încât iarna să le găsească cu o masă bogată.
...........

Nu este an în care cămara Virginiei Linul să nu fie plină de bucate alese puse după reţete moştenite de la mama creatoarei. Şi anul acesta, Virginia Linul a pus castraveţi muraţi, bulion, dulceaţă de căpşuni, vişine şi zmeură, a preparat în căldare silvoiţă, zacuscă de peşte cu vinete, cu hribi, urmând să mai fie pus doar „cureciul de găluşte”.
„Una dintre cele mai gustate mâncăruri de peste iarnă, la mine în gospodărie, este zacusca de vinete, motiv pentru care o pun în cantităţi mai mari, trei saci de gogoşari, doi saci de ardei, un sac de vinete. Ceapa, pusă după gustul fiecăruia, o fierb, şi apoi o dau prin maşina de tocat. Pun ulei, apoi ceapa şi rând pe rând ardeii, gogoşarii, vinetele, bulion cât cuprinde şi fierb o oră şi jumătate, iar sarea o adaug după gust, la fel şi piperul. Punem foi de dafin, apoi aşezăm în borcane, dăm la dustuluit şi le aşezăm în cămară”, ne-a spus Virginia Linul.
Întrebată ce preferă străinii ce calcă pragul muzeului tradiţional din Salva, Virginia Linul ne-a răspuns brânza, slănina, zacusca, silvoiţa, dar şi murăturile cu tocană.
Casa tradiţiilor este pregătită pentru sărbătoare cu bucate alese.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5