O unitate cu tradiţie şi manifestări deosebite

Un “microcarnaval de la Rio”, desfăşurat la Grădiniţa Nr. 13

Ieri, 16.02.2009, la Grădiniţa Nr. 13 din Bistriţa, situată pe Aleea Basmului, la secţia germană, începând cu ora 10, d-na educatoare Rodica Georgiţă, un cadru didactic cu valenţe educative deosebite şi bun organizator, un om care iubeşte copiii şi care este iubit de “prichindei” şi părinţii lor, a avut loc un deosebit carnaval susţinut de “micii actori” ai acestei grupe.

În contextul tradiţiei germanilor, acest carnaval are semnificaţia terminării sărbătorilor de iarnă şi intrarea în Postul Paştelui, conform credinţei populare germane.

În acest context, carnavalul a fost o etalare a frumoaselor şi deosebitelor costume de carnaval, care au scos în evidenţă prinţi, prinţese, piraţi, cavaleri, Robin Hood etc.

Într-o atmosferă deosebită, carnavalul a avut ca obiectiv parada frumoaselor costume, poezii specifice, glume, scenete, jocuri, cântece distractive, dansuri etc. Menţionăm faptul că printre “actorii” carnavalului am remarcat o prinţesă afgană, pe numele Beatrice Leonte (tatăl ei fiind plecat în Afganistan) şi, totodată, această zi a coincis cu sărbătorirea zilei de naştere a colegei Mirimiam Velcherean, care a oferit micuţilor tort şi mici atenţii.

În preambulul acestei manifestări a avut loc o atractivă paradă a costumelor prin grădiniţă, la toate grupele existente, unde le-au fost admirate, cu însufleţire”, de către colegii mai mari şi mai mici, aceste frumoase “perle de îmbrăcăminte”.

A fost o reuşită, unde părinţi, bunici, bunicuţe şi prieteni au admirat pe “micii actori” şi au trăit momente de înălţătoare satisfacţie, drept pentru care felicităm educatoarea, organizatorii, cât şi cei care le-au asigurat aceste minunate “podoabe”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5