A traversat strada fără să se asigure şi a fost accidentat de un autoturism

           La data de 6 august a.c., un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din judeţul Maramureş, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza oraşului Beclean, deplasându-se în direcţia Dej-Bistriţa, a surprins şi accidentat un bărbat, de 48 de ani, din comuna Nimigea, care s-a angajat în traversarea străzii, fără să se asigure, prin spatele unui autoturism care staţiona.

           Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

          Cercetările sunt continuate de către Poliţia oraş Beclean în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărior în care s-a produs accidentul.

          ***

     Pentru prevenirea implicării pietonilor în accidente de circulaţie, poliţia vă recomandă:

·       Circulaţi numai pe trotuare!

·       Nu traversaţi drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate cu indicatoare sau marcaje rutiere şi numai după ce v-aţi asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde!

·       Nu vă angajaţi în traversarea străzilor în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii!

·       Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasaţi-vă doar pe partea stângă a drumurilor şi cât mai aproape de marginea acestora;

·       După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5