Top 8 aplicaţii Android, în funcţie de popularitate

În zilele noastre, când tehnologia a ajuns să acapareze absolut orice domeniu, tindem să căutăm aplicaţii dedicate tabletelor şi smartphone-urilor pentru aproape orice. De la cumparaturi până la internet banking, de la socializare până la divertisment, ne ajutăm de aplicaţiile Android zilnic.

            Telefoanele de tip smart au contribuit la dezvoltarea continuă a segmentului aplicaţiilor online. Cererea pentru tehnologie este în continuă creştere, suntem dependenţi de toate progresele pe care aceasta le înregistrează şi astfel se păstrează trendul creării de aplicaţii pentru aproape orice scop.

            Există unele aplicaţii ce cunosc o mai mare popularitate decât altele. Motivele pot fi vechimea, utilitatea, acceptarea mai rapidă sau mai lentă din partea utilizatorilor. Care sunt cele mai căutate, accesate şi descărcate aplicaţii la nivel mondial? Un top realizat de specialişti ai mediului online este prezentat în cele ce urmează.

            Cele mai populare aplicaţii pentru smartphone

            După cum era de aşteptat, aplicaţia Facebook domină. Poziţia de lider pe care şi-a revendicat-o a fost menţinută, în ciuda faptului că se numără printre cei mai mari consumatori de resurse la un smartphone - în special la nivelul bateriei. Dovada popularităţii stă şi în faptul că, la majoritatea smartphone-urilor noi achiziţionate, aplicaţia Facebook este preinstalată. Numărul mediu al utilizatorilor lunari unici pentru aplicaţia Facebook depăşeşte în momentul de faţă cifra de 120 milioane.

            Pe cea de-a doua poziţie în top se află Youtube. Descărcările lunare medii ale aplicaţiei se apropie de numărul de 100 milioane, fiind într-o continuă creştere de la an la an. Aceeaşi preinstalare la majoritatea smartphone-urilor noi dovedeşte popularitatea aplicaţiei de redare a fişierelor audio-video în rândul utilizatorilor.

            Podiumul este completat de aplicaţia complementară a celei de pe primul loc. Facebook Messenger este un concurent serios pentru Youtube la poziţia secundă în top, situându-se la câteva sute de mii de utilizatori lunari şi având o creştere susţinută şi constantă.

            Pe locul 4 la capitolul de aplicaţii Android se află Google Search. Chiar dacă pare surprinzător, binecunoscutul motor de căutare a creat şi o aplicaţie în acest sens, care concurează de asemenea la podium - numărul mediu de utilizatori lunari depăşeşte cifra de 95 milioane.

            Google Play, aplicaţia prin care utilizatorii se accesorizează cu toate noutăţile în materie de aplicaţii Android, se situează pe poziţia a 5-a în clasamentul popularităţii, având un număr de peste 89 milioane de utilizatori lunari. Creşterea faţă de anul precedent a fost de 7%, conform statisticilor şi studiilor efectuate de specialişti.

            Aplicaţia Google Maps îşi revendică locul 6 în clasament, cu peste 87 milioane de descărcări lunare. Popularitatea aplicaţiilor Android lansate de Google este confirmată şi de prezenţa în top a Gmail, pe cea de-a 7-a poziţie cu un număr de peste 75 milioane de utilizatori şi descărcări lunare.

            Locul 8 în top este ocupat de aplicaţia Instagram, care cunoaşte creşteri lunare în popularitate la nivel mondial. Iniţial Instagram nu a avut succesul aşteptat în rândul utilizatorilor din România, însă creşterea în popularitate s-a făcut simţită treptat. Boom-ul a avut loc în anul 2015, când creşterea numărului de utilizatori la nivel mondial a depăşit cu 23% nivelul anului precedent.

            După cum menţionam şi anterior, unii producători de telefoane mobile comercializează smartphone-uri cu aplicaţii preinstalate, printre care se numără şi cele din lista anterior menţionată. Acestea nu pot fi contorizate la nivel de descărcări, dar confirmă utilitatea şi popularitatea de care dau dovadă aceste aplicaţii în rândul utilizatorilor.

            Desigur, există multe alte aplicaţii dedicate pentru Android sau iOS care înregistrează de la o perioadă la alta creşteri considerabile în popularitate şi număr de descărcări. Totuşi, până la a ajunge la nivelul celor din top 8, care vor evolua la rândul lor, va mai trece destul de mult timp.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5