Teaca: acţiuni ale Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă

Joi, 4 februarie a.c., a avut loc la Teaca o acţiune comună iniţiată de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în colaborare cu Serv. De Vol. pt. Situaţii de Urgenţă al Primăriei Teaca privind o simulare de incendiu la Centrul de sănătate Teaca. Acţiunea a avut ca scop activitatea de prevenire împotriva incendiilor, măsurile concrete care trebuie luate de conducerea instituţiei sanitare în caz de incendiu pentru protejarea bunurilor şi a celor care lucrează aici, dar în mod deosebit a bolnavilor internaţi. Acţiunea s-a desfăşurat ca la carte. Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Teaca are o bună activitate în domeniu, fiind format din 52 de voluntari organizaţi în 9 echipe, din care cea mai importantă este aceea de intervenţie, cu 20 de voluntari.

În anul 2009 au avut loc 19 intervenţii, din care 3 incendii de vegetaţie uscată care puneau în pericol fondul forestier, faţă de anul 2008 când au avut loc doar 7 asemenea incendii, reducându-se însă incendiile la locuinţe ca urmare a activităţii de prevenire şi control al acestui serviciu comunal care în anul 2009, la concursul judeţean al Serviciilor de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă, s-a clasat pe locul 5 din 18 participante.

Pentru îmbunătăţirea activităţii acestui serviciu sunt necesare dotarea cu furtunuri de ultimă generaţie, un aparat de sudură şi de tăiat metal, o sală de pregătire precum şi de preocuparea unei autospeciale cu rezervor de minim 3500 litri de apă. Pentru anul 2010, serviciul şi-a propus reducerea drastică a incendiilor la locuinţe dar şi a celor de vegetaţie uscată prin acţiuni permanente de prevenire şi control în rândul cetăţenilor comunei, organizarea de activităţi comune cu serviciul specializat de la judeţ. Sunt voluntari, dar când sunt în acţiune dau dovadă de curaj, disciplină şi profesionalism, la fel ca şi cei plătiţi pentru această activitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5