Pădurea- pe înţelesul celor mici!

Specialiştii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Bistriţa, la Şcoala Gimnazială Lucian Blaga

Pădurile sunt înainte de toate liniștea pământului, scutul agriculturii și garanția bunei întocmiri a vremii și ca atare, unul dintre temeiurile existenței poporului.”

- Marin Drăcea -

În cadrul Proiectului “ Săptămâna verde“, la Şcoala Gimnazială "Lucian Blaga" Bistrița în parteneriat cu I.N.C.D.S.-“Marin Drăcea” Bistrița, în data de 13 mai, a avut loc un simpozion dedicat pădurii, în care specialiști din cadrul I.N.C.D.S.- Bistrița, reprezentați de Șef secție ing. Mihai Chiș, ing. Tiberiu Igna, ing. Bogdan Condrate  și ing. Cornel Colesneac, au prezentat elevilor importanța cunoașterii pădurii, cum se gospodărește ea, ce rol are în viața omului și care sunt beneficiile ei.

Elevii fascinați peste măsură, au fost atenți la explicațiile primite, încercând să înțeleagă noțiuni noi despre pădure (durabilitate, amenajament silvic, vârsta exploatabilității, regenerare) și au fost încântați să audă  despre flora și fauna pădurii din țara noastră, visându-se pentru o clipă ștrumfi în paradisul verde.

Cu promisiunea că povestea despre pădure va continua, de data aceasta direct în natură, elevii așteaptă cu nerăbdare noua întălnire cu specialiștii silvici.

Mulțumim pe această cale specialiștilor care s-au implicat în acest proiect, cât și conducerii școlii noastre.

Coordonator proiect:

Prof. Rusu Codruța- Cornelia

 

Comentarii

18/05/22 12:06
Iuliu

Este vorba despre fosta FilialăTransilvania de Nord-Vest a Institutului de Cercetare si Amenajări Silvice (ICAS), înfiintată în anul 1976, cu sediul în Bistrița. In anul 2015 se înfiinţează Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură "Marin Drăcea" prin reorganizarea si preluarea activului şi pasivului Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice - ICAS Bucureşti. In urma acestor reorganizări, Filiala din Bistrița a ICAS a devenit Statiunea de Cercetare-Dezvoltare și Experimentare-Producție (SCDEP Bistrita). Inafară de activitatea de Cercetare-Dezvoltare și Experimentare-Producție, Statiunea Bistrita mai are si atributii legate de Inventarul forestier naţional (IFN) care este principalul instrument de evaluare a resurselor forestiere prin inventarierea statistică a vegetaţiei forestiere de pe raza sa de activitate.
(Vezi: https://www.icas.ro/Staiunea-Bistria)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5