Somnul bebelușului – Fă aceste modificări și veți dormi bine

Potrivit statisticilor, 1 din 3 părinți raportează probleme importante cu somnul bebelusului lor. Puțini părinți însă știu că în primele luni de viață, înainte de regresia somnului, se pun bazele unei fundații care să promoveze odihna. Și, în sfârșit, somnul copilului poate fi îmbunătățit oricând cu rutine adecvate vârstei lui. 

Prima regulă pentru îmbunătățirea somnului bebelușului este să-i respecți perioadele de veghe. Folosește un tabel somn bebelusi pentru a preveni oboseala și bătăliile de adormire pe fondul deficitului de somn acumulat. Odată ce bebelușul ajunge la ora serii pregătit de somn, deci nu supraobosit, adormirea poate fi o experiență mult mai plăcută pentru bebe, dar și pentru părinți.

Pentru că perioada 0-4 luni este cea mai bună etapă în care poți preveni problemele de somn ce apar odată cu regresia somnului, este esențial să pornești la drum cu informații adecvate. Cei mai mulți bebeluși, care până la 4 luni aveau nopți neîntrerupte și odihnitoare, vor începe să aibă treziri multiple și să fie greu de liniștit. Însă dacă ai depășit vârsta prevenției, nu te îngrijora! Există soluții adecvate oricărei vârste: de la program de somn, cadru de somn, până la formarea altor obiceiuri de adormire (de regulă, cu implicare parentală cât mai mică).

Problemele de somn ale bebelușilor nu dispar de la sine odată cu vârsta, ci au tendința de a se menține până la vârstă preșcolară, conducând la o serie de efecte neplăcute privind comportamentul și performanța cognitivă.

Sunt Mama Ene pe la gene și ofer sfaturi personalizate pentru îmbunătățirea somnului bebelușului tău sau al copilului cu vârstă de până la 6 ani. Programează o discuție și indiferent de provocare, îți acord suportul necesar pentru a-i oferi copilului tău șansa la o viață sănătoasă și o stare de spirit bună.

Scrie-mi menționând site-ul de unde ai aflat de mine și beneficiezi de un pdf gratuit cu cele 5 componente ale unui somn odihnitor. Astfel, aducând câteva îmbunătățiri, veți putea ajunge la nopți mai odihnitoare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5