Simulare Bacalaureat 2024. Rata de promovabilitate este de 45,33%!

Absolvenții de clasa a XII-a din județul Bistrița-Năsăud au aflat notele și mediile obținute la simularea examenului național de Bacalaureat. Astfel, din cei 2071 de elevi înscriși, au fost prezenți la toate probele 1886 de elevi, din care 855 au obținut cel puțin media 6. Rata de promovabilitate este de 45,33%, ne-a transmis inspectorul școlar general Cristi Nicula. 

Au fost și  multe note de 10, comparativ cu Evaluarea Națională unde a fost doar una, la Limba și literatura maghiară. Astfel, la proba de matematică, 16 elevi au obținut nota 10, la proba la alegere, 13 absolvenți au fost notați cu 10, iar la LImba și literatura română, cea mai mare notă a fost 9.95.

La proba  E.a) - Limba și literatura română, 62.08% dintre elevi au obținut note mai mari de 5, la E.c) - proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) - 63,39% din elevi au fost notați între 5 și 10, iar la E.d) - Proba la alegere a profilului, ponderea notelor mai mari de 5 este de 70,45%.

La Limba și literatura maternă - maghiară sau germană - ponderea notelor mai mari de 5 este de 78%.

*** 

Lucrările la simulare BAC 2024 au fost corectate digitalizat, la fel ca la simularea probelor de la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a. Rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat 2024 sunt comunicate individual și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Notele nu se trec în catalog, acest lucru este posibil doar la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui.

*** 

CALENDARUL examenului de Bacalaureat 2024:

  • 17-19 iunie - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română, proba A;

  • 19-20 iunie - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, proba B;

  • 19-21 iunie - evaluarea competențelor digitale, proba D;

  • 25-27 iunie - evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională;

  • 1 iulie - proba scrisă la Limba și literatura română;

  • 2 iulie - proba obligatorie a profilului, probă scrisă;

  • 4 iulie - proba la alegere a profilului, proba scrisă;

  • 5 iulie - proba scrisă la Limba și literatura maternă;

  • 8 iulie - afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00;

  • 9 – 11 iulie - rezolvarea contestațiilor; 12 iulie - afișarea rezultatelor finale la BAC 2024.

 

 

 

Comentarii

19/03/24 07:13
Liviu Șugar

Este o ambiție întreținută artificial din partea părinților și bunicilor de a avea copii cu facultate!E f bine unde avem copii dotati pt așa ceva.Dar de când e lumea oamenii nu au fost la fel,constatare valabilă și pt elevi.Viata confirmă ca e o criză mare de meseriași pricepuți.Cred ca este cazul ca noi,cei trecuți prin viață să -i orientăm pe tineri și spre aceste domenii în care se pot realiza ușor ,se vor putea întreține din salarul lor și,,,cei ambițioși vor putea face de pe aceste poziții și facultăți.Experienta din producție le va fi un suport important.Succes!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5