Şi-a urmat soţul în ceruri. Ultimul drum, de Crăciun

Crăciunul este marea sărbătoare a creștinătății care marchează Nașterea Domnului, când membrii familiilor se adună pentru colindele tradiționale, să-i cinstească pe cei născuți și să-și amintească de cei trecuți în veșnicie.
Copiii, nepoţii şi stră-nepoţii Ioanei şi ai lui Teofil Vlad, din Prundu Bârgăului, se adunau de Crăciun, acum doi ani, pentru a sărbători, împreună, ziua de naștere a nonagenarului prundean, a cărui minunată soţie i-a compus emoţionante versuri, recitate, cu multă expresivitate, de către stră-nepoţelele Raluca şi Ruxandra. Soții Vlad au fost „vecinii Vlad”, menționați de Radu Petrescu în metaromanul „Ocheanul întors”.
Dar venerabilul nonagenar Teofil Vlad a plecat dintre noi, în 21 decembrie 2013, pe ultimul său drum către Domnul şi a fost condus, cu adânci regrete, de familia îndoliată şi mulţi dintre cei care l-au cunoscut şi iubit. Dumnezeu să-l odihnească !
A rămas în urma lui soția Ioana, în adâncă durere și grea suferință, pe care bunul Dumnezeu a luat-o de lângă noi, în 26 decembrie 2015, pentru a împărți Crăciunul între cei rămași în urma ei și soțul iubit care o așteaptă în lumea de dincolo.
Ca mulţi alţi ardeleni, Teofil Vlad şi soţia Ioana, născută Sucilea, a cărei mamă a fost soră cu Gafina, nevasta profetului Găbriș din Tiha, au trecut prin numeroase greutăţi şi pierderi, trăind anii războiului şi cunoscând drumul refugiului peste Carpaţi. Teofil Vlad a luptat pe front, până în Munţii Tatra, după care a revenit în locurile natale, unde a întemeiat o gospodărie şi un atelier de cojocărie, fiind apreciat, alături de soţia devotată, căsnicia celor doi depăşind 65 de ani trăiţi împreună. Fiul lor Traian a urmat facultatea la Braşov, ajungând inginer silvic şi director al întreprinderii judeţene de profil, iar soţia sa Dorina, născută Ţigăroi, a fost profesoară la Colegiul „Liviu Rebreanu”, din Bisriţa, dar amândoi au trecut la cele veşnice, la puţin timp unul după altul, în plină tinereţe, lăsând în urma lor o mare suferinţă, dar şi pe fiul lor Mihai şi pe nepotul Tudor. Fiica Ileana, premiantă în liceu şi la facultate, a renunţat la un post de asistent universitar, în Cluj, pentru a lucra în farmacie, la Bistriţa, căsătorindu-se cu inginerul Radu Ţifu, un alt mare om al familiei, fost director al întreprinderii viticole Bistriţa, trecut timpuriu la cele veşnice. Rămasă cu fiul Rareş, inginer informatician la o bancă din Bistriţa, căsătorit cu Teodora, profesoară de engleză la Colegiul „Liviu Rebreanu”, dar şi cu nepoatele Raluca şi Ruxandra, astăzi Ileana are o farmacie particulară, „Ileanafarm”, în casa proprie de la Prundu Bârgăului.
Acum, după Sărbătoarea Nașterii Domnului, luni 28 decembrie 2015, la ora 13, distinsa doamnă Ioana Vlad, după 92 de ani împliniți în 6 august, va fi condusă, de cei care au iubit-o și respectat-o, pe ultmul său drum pământesc, spre noua ei naștere în lumea de dincolo.
Dumnezeu să o aibe în pază !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5