Şcolile năsăudene – pregătite pentru un nou început

Administraţia locală a oraşului Năsăud, alături de conducerea şcolilor năsăudene sunt preocupate, în această perioadă, de finalizarea pregătirilor pentru începerea noului an şcolar 2012-2013, în cele mai bune condiţii. În acest sens, pe toată durata verii s-au implicat activ în acţiunile de igienizare şi curăţenie, de verificare şi întreţinere a instalaţiilor, a bazei tehnico-materiale ş.a.m.d.

Directori noi în 4 din cele 5 şcoli

Conducerea şcolilor năsăudene, odată cu nou conducere administrativă, a fost schimbată în patru din cele cinci unităţi şcolare. Astfel, la Colegiul Naţional „George Coşbuc” a revenit în funcţia de director profesorul Dorel Coc pentru al treilea mandat, înlocuind-o în funcţie pe profesoara Steluţa Vâju. La Colegiul Economic a revenit în funcţia de director profesorul Dorel Bidică pentru al doilea mandat – funcţie preluată de la prof. Dorina Chitul. În fruntea Şcolii Generale „Mihai Eminescu” a revenit, tot pentru al doilea mandat, profesoara Mărioara Secheli, care l-a înlocuit pe prof. Ştefan Kovacs, iar profesoara Victoria Costea a preluat ştafeta de director adjunct de la profesoara Violeta Rogozan.
De asemenea, Căminul cu program prelungit este condus de educatoarea Cristina Giurebe, funcţie preluată de la educatoarea Stela Bob care a fost directorul instituţiei peste 15 ani.
Singurul neatins de „vântul” schimbării este profesorul Gavrilă Onul – director al Liceului Tehnologic Silvic, cel care conduce destinele silvicultorilor de 20 de ani (din 1992).

Clasele pregătitoare (sau „Zero”) îşi aşteaptă elevii

La Şcoala Generală „Mihai Eminescu” le-am găsit pe doamnele director Mărioara Secheli şi Victoriţa Costea, alături de câţiva părinţi de viitori elevi de clasele „0” şi învăţătoarele Adela Timiş şi Crina Roş, în plin proces de pregătire a sălilor de curs. Se aliniau măsuţele şi scăunelele, în cele două săli de curs de la etajul clădirii aflate pe un coridor, fiind protejate de clasele elevilor mai mari şi în apropierea toaletelor care au fost adaptate vârstei lor. Cele două săli sunt mari, spaţioase şi luminoase, având şi un spaţiu de joacă. Pentru a ajunge la tabla de scris s-a confecţionat un podium pentru viitorii elevi.
De asemenea, clasa pregătitoare din cadrul Colegiului Naţional „George Coşbuc” – Şcoala de Aplicaţie – învăţătoare Laura Pop, a fost amenajată, înzestrată cu mobilier adaptat vârstei elevilor, făcându-se şi modificările aferente la grupul social – toalete şi chiuvete. În acelaşi timp, s-a amenajat şi podiumul din faţa tabelei de scris, dar şi un spaţiu de joacă.
Aceleaşi pregătiri şi amenajări s-au făcut şi la Şcoala de la Valea Spinului, unde funcţionează două clase în regim simultan şi la Şcoala din cartierul Liviu Rebreanu, după cum a precizat prof. Mărioara Secheli – director coordonator, subliniind că toate sălile de clasă din toate şcolile au fost igienizate, pregătite să-şi primească oaspeţii de toate vârstele (de la clasa pregătitoare până la clasele a VIII-a).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5