Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor, activități desfășurate în cadrul proiectului „Edu Mobility Project BN”

 

Schimbările produse în societate impun adaptarea sistemelor educative la noile realități economice, sociale, culturale și științifice. Din această perspectivă,  principiile educației permanente devin linii orientative pentru acțiunea educativă în general, iar educația celor implicați în sistemul de învățământ constituie un segment a cărui accentuare trebuie considerată un element prioritar.

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud este lider de consorțiu al proiectului de acreditare „Edu Mobility Project BN”.  Printre școlile membre ale consorțiului în primul an de activitate face parte și Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor, alături de Școala Gimnazială Dumitra, Școala Gimnazială Tureac, Școala Gimnazială „George Coșbuc” Coșbuc, Școala Gimnazială Nr. 1 Leșu și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Bistrița.

În cadrul acestui proiect, numeroase cadre didactice din școlile membre ale consorțiului au participat la cursurile de formare profesională „ICT”, „Non formal for inclusion” și „Environmental Education Outdoor” cu ocazia unei mobilități organizate la Budapesta, în perioada 25 noiembrie 2023-1 decembrie 2023. Astfel, Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor a fost reprezentată de domnul director prof. Doru-Marian Mătieș și de domnul profesor de matematică Liviu-Ignat Socaciu.

Ca urmare a acestei mobilități, la Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor a avut loc o activitate de diseminare a workshop-urilor derulate la Budapesta. În cadrul activității au participat cadrele didactice ale școlii din Monor. Domnul director, prof. Doru-Marian Mătieș, a coordonat activitatea „Creează o țară”, iar domnul profesor Liviu-Ignat Socaciu a prezentat o serie de aplicații digitale potrivite în procesul de predare-învățare-evaluare. De asemenea, s-au tras câteva concluzii referitoare la implicația pe care o are inteligența artificială (AI) în viața oamenilor, în general, și în viața elevilor, în particular. Scopul acestei activități a fost furnizarea de informații, împărtășirea experienței acumulate în cadrul mobilității din Budapesta, dar și furnizarea de informații în legătură cu proiectul Erasmus+ „Edu Mobility BN”, cod 2023-1-RO01-KA121-SCH-000132968.

Echipa de implementare a proiectului a fost formată din domnul inspector școlar general prof. Mircea Cristian Nicula, doamna inspector pentru proiecte educaționale prof. dr. Doina Macarie, doamna inspector pentru management instituțional prof. Mărioara Felicia Bozga, doamna inspector pentru educație permanentă prof. Violeta Rogozan, doamna inspector pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație prof. Georgeta Borș și doamna inspector pentru managementul resurselor umane prof. Daciana Legendi.

Obiectivele acreditării urmăresc:

Creșterea cu 15% a numărului profesorilor capabili să ofere sprijin în incluziune elevilor proveniți din grupuri vulnerabile;

Creșterea cu 15% a numărului de elevi care au dobândit competențe verzi și cu 10% a numărului de profesori care au fost formați pentru a dezvolta competențe verzi în rândul elevilor;

Creșterea cu 50% în rândul elevilor și cu 20% a numărului de profesori din consorțiu care au dobândit competențe digitale.

Aducem mulțumiri domnului inspector școlar general, prof. Mircea Cristian Nicula pentru susținerea în acest demers și pentru faptul că încurajează formarea continuă a resurselor umane din sistem și, în egală măsură, doamnei inspector Doina Macarie, promotorul acestui proiect.

Prof. Liviu-Ignat Socaciu

Prof. Doru-Marian Mătieș

Director, Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5