Şcoala Gimnazială Nuşeni a câştigat competiţia Ruralis!

Ziua de 26 ianuarie 2018 este, cu siguranță, una pe care nu o să o pot uita. Am ieșit zâmbitoare pe ușa Căminului Cultural din Șintereag, mândră că am putut lua parte la bucuria ce fusese în sală în ultimele ore. A 9-a ediție a concursului interșcolar Ruralis tocmai luase sfărșit, iar eu eram înconjurată de copii cu zâmbete largi pe fețe și cu cadouri și diplome în mâini.

Lacrimile amenințau să-mi curgă de fericire. Nu îmi venea să cred că ajunsesem să fac parte din POV 21, binecunoscuta echipă de tineri de sub tutela Asociației Comunitarium și coordonată de Urs Gavrilă, care s-a ocupat cu organizarea evenimentului. Și ce eveniment! A fost presărat cu surprize atât pentru noi, organizatorii, cât și pentru elevii participanți.

Ca de obicei, au participat 6 echipe de la școlile generale din județ Șintereag, Uriu, Tîrlișua, Chiochiș, Nușeni și Poiana Ilvei. Acestea s-au confruntat în probe de cultură generală (întrebările fiind din istoria și geografia Europei) și probe artistice. Bineînțeles, probele care au cucerit publicul au fost cele de karaoke și dans. Fiecare echipă și-a trimis reprezentanții pe scenă, unde copiii și-au evidențiat talentele și s-au distrat, fiind aclamați de prieteni.

Proba EcoArt a fost o noutate pentru toți cei prezenți. Aceștia au pregătit, anterior concursului, o machetă din materiale reciclabile pe care au prezentat-o în fața juriului format din directorii școlilor participante.

Un alt moment plin de emoție a fost tombola cu premii organizată la sfârșitul concursului. Patru câștigători au fost premiați, deoarece au răspuns corect la o întrebare de cultură generală. Noi, ca organizatori, am vrut să îi suprindem pe cei din sală, astfel că Adrian Chirilă, colegul nostru, i-a încântat pe toți live cu propriile sale creații muzicale. Toți elevii au primit premii, dar cel mai important a fost faptul că ne-am simțit bine, începând de la copii și până la noi, organizatorii. Mai mult de atât, concursul ne-a unit pe noi, ca echipă. Ne-a apropiat foarte tare.

Desigur, cel mai emoționant moment a fost cel în care s-au anunțat câștigătorii. Deși cu toții au uimit prin talentele lor, elevii școlii generale Nușeni au ocupat locul I, podiumul fiind completat de echipele școlilor generale din Târlișua și Poiana Ilvei.

Fiind fotografă, am avut o sarcină care m-a încântat. Fericirea cu care am fost înconjurată îmi va rămâne mereu în suflet, dar mă bucur enorm că va ramâne și în poze. Peste ani, sunt sigură că le voi privi cu drag.

Am fost distrasă din gânduri de râsetele cristaline ce se auzeau și zâmbetul meu s-a lărgit și mai tare. Plină de mândrie și nerăbdătoare pentru următoarea ediție a concursului (deja!), m-am urcat în mașină și am pornit, alături de colegii mei, spre casă..

Claudia Scuturici, elevă a Colegiului Național Andrei Mureșanu
Andreea Cordoș, elevă a Colegiului Național Liviu Rebreanu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5