ŞCOALA DIN REBRA, O BIJUTERIE DEMNĂ DE STANDARDELE EUROPENE

 Duminică a avut loc inaugurarea Şcolii Gimnaziale din Rebra, în urma lucrărilor de modernizare încheiate la această dată de către firmaDIMEX 2000 COMPANY, al cărei manager este  cunoscutul constructor Ioan Scurtu din aceeaşi localitate. La eveniment au participat inspectorul şcolar general Camelia Tabără,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Vasile Puica, senatorul Ioan Deneş,  deputatul Daniel Suciu, părinţi, elevi şi cadre didactice.

     Festivitatea a fost deschisă de către primarul localităţii, Ştefan Danci care, în alocuţiunea sa a ţinut să precizeze :,, Construcţia noastră şcolară are o vechime depeste patru decenii, şi a trebuit să fie reabilitată şi modernizată la standarde europene. N-au mai fost executate asemenea lucrări până acum. Investiţia a costat circa 3,2 milioane de lei, bani asiguraţi din fonduri guvernamentale şi aprobate de către Ministerul Dezvoltării. Drumul acestui proiect a fost unul destul greu şi ar fi rămas nerealizat, dacă n-aş fi insistat şi nu m-aş fi zbătut pentru împlinirea lui, dar mai ales, dacă n-ar fi existat un sprijin real din partea domnului deputat Daniel Suciu, al domnului Liviu Dragnea şi a altor factori decizionali. Lucrările executate cu un mare simţ de răspundere de către echipele de specialişti ale companieiau vizat refacerea şi modernizarea tuturor  spaţiilor de învăţământ, a învelitorii şarpantei, a faţadelor, inclusiv anveloparea termică, precum şi dotări noi de mobilier, laborator de informatică, de biologie- chimie, grupuri sanitare moderne, echipamente de supraveghere video şi alte utilităţi absolut necesare desfăşurării procesului de învăţământ.Inaugurarea ar fi avut loc cu mult înainte de termenul stabilit, dacă n-ar fi fost inundaţiile de la începutul acestui an, care s-au năpustit asupra noastră şi inclusiv asupra acestei construcţii, fapt care ne-a determinat să refacem tot ceea ce s-a distrus. Dar iată că a sosit şi această zi de mare sărbătoare pentru întreaga comunitate. Ţin să mulţumesc echipei d-lui Ioan Scurtu pentru calitatea lucrărilor’’.

Inspectorul şcolar general,Camelia Tabără, a ţinut să spună că, se bucură de această realizare şi s-ar putea ca multe şcoli din judeţ să fie invidioase de ceea ce s-a făcut aici’’. Vicepreşedintele Consiliului judeţean Vasile Puica, fost dascăl din zona năsăudeană, a transmis salutul  şi felicitările Preşedintelui judeţean, Radu Moldovan şi a subliniat menirea dascălului din zilele noastre, iar senatorul Ioan Deneş a felicitat administratţia locală, în frunte cu primarul Ştefan Danci pentru realizarea proiectului. Deputatul Daniel Suciu s-a arătat mândru că a avut o contribuţie în punerea în aplicare a acestui demers. Calde mulţumiri şi aprecieri au fost rostite de către profesoara Rebeca Burdeţ- directorul şcolii, de către preotul paroh Doru Plăian şi pastorul Larion Cozan. Festivitatea s-a încheiat cu o slujbă religioasă şi vizitarea de către toţi cei prezenţi a unităţii şcolare, unde învaţă peste 300 de elevi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5