S-a produs minunea: Dumnezeu le-a restituit înzecit darul! Enoriaşii preotului Nicu Liuţă din Canada, contribuţie pentru activităţile Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Bistriţa-Năsăud

Dorința reîntâlnirii unor oameni și locuri dragi sufletelor sale a determinat familia Nicu Liuță, preot paroh la Biserica Ortodoxă Română cu Hramul „Sfântul Gheorghe” din Vancouver - British Columbia - Canada să revină pentru câteva zile, respectiv în perioada 29.04. - 06.05.2022, la Bistrița. A folosit acest prilej pentru a-și onora și niște obligații morale față de cei apropiați.
În acest context a efectuat un parastas de pomenire a celei care a fost mama soacră Livia Sărățean (26.02.1945 – 20.10.2021), o excepțională ființă chemată la Domnul după ultima întâlnire avută. Nu i-a uitat și a rostit câte o rugăciune și pentru sufletele prietenilor și vecinilor familiei: inginerul Frîncu Ispas (14.07.1937 - 26.10.2021), fost director general al Întreprinderii forestiere de exploatare și transport Bistrița, Ștefan Vermeșan (1943 - 2005), fost vicepreședinte al Asociației Județene a Filateliștilor Bistrița-Năsăud, care înainte de 1990 și-a desfășurat activitatea în calitate de conducător auto în zone de conflict din Libia și Irak precum și a fiului acestuia Vermeșan Daniel-Ștefan (31.07.1967 – 13.02.2015), ce presta servicii de transport intracomunitar, după ce s-a urcat în cabina mijlocului de transport de mare tonaj și făcea pregătiri pentru a începe o nouă zi de muncă la Reims – Franța, inima sa a încetat subit să-i mai bată.
Totodată părintele Liuță a încercat să se edifice asupra stadiului colaborării cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Bistriţa-Năsăud, care sub coordonarea președintelui (directorului) acesteia, Dr. Ioan-Marius Pintican, un părinte destoinic tânăr și cu har, un vizionar și înfăptuitor al misiunii Ortodoxiei in contemporaneitate derulează proiecte și programe de larg interes social și civic la susținerea cărora consiliul și comitetul parohial împreună cu preotul și enoriașii parohiei de peste Ocean au decis să-și aducă o mică contribuție.
A constatat că proiectele părintelui Dr. Ioan-Marius Pintican au caracter de unicat în cadrul Patriarhiei Romane! Sfânta Filofteia este Prima asociație ortodoxă de caritate, care oferă ambulanțe, servicii medicale de îngrijire la domiciliu și cămine de bătrâni, plus cantină zilnică pentru cei sărmani, astfel încât s-a să limitat să zică: AXIOS, adică Vrednic este!
După reîntoarcerea din scurtul, rodnicul și reconfortantul pelerinaj una dintre generoasele sale enoriașe, căreia i-a oficiat unele servicii a decis să doneze Parohiei pe care o păstorește o sumă importantă. Prin aceasta s-a produs o adevărată minune în sensul că Dumnezeu le-a restituit înzecit darul și s-a confirmat adagiul: Cine dăruiește din inimă lui își dăruiește!

Comentarii

13/05/22 10:52
Liuta maria

Mulțumiri vrednica sa fie de donație sai dea bunul dzeu multă putere și viata lunga.,dzeu sa o ocrotească., pe ea și fam ei.,

16/05/22 12:25
Remus Oniga

Ecclesiastul 11:1 „Aruncă pâinea ta pe apă, căci o vei afla după multe zile.”
Lăudat fie Dumnezeu! El să răsplătească toată truda și dăruirea...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5