“Pe caiet”,

Romstrade va moderniza drumurile judeţene şi comunale din Bistriţa-Năsăud

SC Romstrade STL din Adunaţii Copăceni şi-a adjudecat, pentru 553,760,795.22 lei, fără TVA, lucrările de proiectare, de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene şi de interes local din judeţul nostru şi din Maramureş. La licitaţia deschisă a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului au fost transmise patru oferte, firma condusă de Nelu Iordache fiind cea care a propus preţul cel mai scăzut. Potrivit anunţului de pe SEAP, contractul nu poate fi subcontractat. Iniţial, valoarea estimată era de 580,600 milioane lei (fără TVA), după licitaţie valoarea ajungând la 553,7 milioane lei. Din total, pentru Bistriţa-Năsăud se estimează că valoarea contractului este de 311.280.645 lei, fără TVA.
Durata prevăzută pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor solicitate este de trei ani, iar perioada de rambursare a creditului sau plata lucrărilor se va face în maximum şapte ani, dar nu mai târziu de 2020. Adică se lucrează pe cont sau pe caiet, cum se practică pe la noi.
Aproximativ 127 de kilometri de drum de interes judeţean şi comunal se vor asfalta prin controversatul program de “Reabilitare şi modernizare – 10.000 km drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local”, implementat de către ministerul condus pe vremuri de Elena Udrea. SC Romstrade SRL a mai lucrat în judeţul nostru la modernizarea DJ 151, în acel proiect cu finanţare europeană, Consiliul Judeţean fiind încântat de execuţie, localnicii mai puţin. Romstrade este parte a unui grup controlat de Nelu Iordache, care mai include companiile Blue Air, Direct Aero Services, Blue Aero şi La Mosie.

Iată lista de investiţii propusă:

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5