Primarul Vasile Borş: 130 de străzi asfaltate în comuna Maieru. Construim o creşă şi promovăm un proiect pentru un centru SPA

  Vasile Borş, primarul comunei Maieru, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că prin proiectele deja derulate, dar și prin ultimul contract semnat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de peste 3 milioane euro, în comuna pe care o administrează vor asfaltate peste 130 de străzi.

         Potrivit acestuia, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor fi amenajate piste pentru biciclişti, o investiţie de 2 milioane lei pentru care se pregăteşte licitaţia. Tot cu finanțare prin PNRR, se va construi o creşă şi se vor dota unităţile de învăţământ cu mobilier, material didactic şi echipamente digitale, un proiect cu o valoare de 2,8 milioane lei. Nu în ultimul rând, prin PNRR, administraţia din Maieru îşi propune să eficientizeze energetic două clădiri care găzduiesc şcoli şi sala de sport.

         „Începem modernizarea drumurilor agricole, o cerere de finanţare pentru încă un milion de euro, în speranţa că terenurile, chiar dacă sunt în zona montană, vor fi lucrate. Aş fi foarte bucuros să ne regospodărim, să ne producem mâncare sănătoasă, să facem sport cât mai mult şi ultima dată să ajungem la spital, chiar dacă sunt investiții importante la Spitalul Clinic Județean de Urgență”, a declarat Vasile Borş.

         Acesta a menţionat la Compania Naţional de Investiţii este documentaţia pentru o sală de sport, a doua din localitate, pentru că Maieru are a treia şcoală ca număr de copii din județul Bistriţa-Năsăud.

         Vasile Borş a punctat faptul că îşi doreşte ca la Maieru să fie şi un centru SPA, cu bazine de înot.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5