Piaţă agroalimentară la Tureac, finanţată prin GAL Bârgău- Călimani, pentru producătorii locali

Administraţia locală din Tiha Bârgăului a finalizat lucrările de construcţie a unei pieţe agroalimentare, amplasată la Tureac. Investiţia în valoare de aproximativ 60.000 euro a fost finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013, prin GAL Bârgău-Călimani.

“Lucrările de construcţie ale pieţei au fost recepţionate. Mai avem nevoie de ceva dotări, pe care le vom susţine din bugetul local. De asemenea, va trebui aprobat un Regulament de funcţionare. Nu ştiu dacă îl vom inaugura de sărbătorile de iarnă, timpul este destul de înaintat, mai degrabă în primăvară, când vom avea şi amenajările exterioare gata sută la sută.

                  Este o piaţă rustică, ca arhitectură, dar care corespunde cerinţelor sanitar-veterinare, compartimentă pentru produse din carne, lapte etc. Va fi amenajat un spaţiu şi pentru alimentaţie publică”, ne-a declarat primarul Vasile Dologa.

Potrivit acestuia, noul obiectiv va oferi oportunitatea producătorilor locali de a-şi comercializa produsele, inclusiv sacrificarea animalelor în perioada sărbătorilor tradiţionale.

 

Comentarii

27/10/15 14:03
Vizitator

Asa ar trebui sa arate si targul de la Viisoara, care ar trebui reanfiintat ca urmare a nemultumirii oamenilor s-au plâns că nu mai au unde să-şi vândă produsele şi nici de unde cumpăra cereale. Desfiinţarea târgului, de catre primarul Cretu si transformarea lui intr-un fel de zonă de agrement, care sta mai mult goală decât utilizată, a fost o prostie. De aceea ar trebui revenit la functia comerciala a vechiului obor, cel putin prin reinfiintarea unei piete agro-alimentare, cu atat mai mult cu cat acum exista mai multe scene in aer liber construite in ultimii ani la Bistrita si anume pe Pietonal, in targul de la Viisoara, la Pădurea Schullerwald, ceea ce demonstreaza ca primarul Cretu nu are simtul masurii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5