Părintele Rus Vasile din Nepos, Scrisoare către Radu Preda, director IICCR

Domnule profesor Radu Preda,

Vă scriu cu rugămintea ca IICCR să îl susţină pe domnul profesor Gheorghe Petrov în deshumarea marelui luptător anticomunist Gheorghe Paşca care va avea loc în zilele de 28 si 29 aprilie în cimitirul din Năsăud.Ar fi un gest de nobleţe morală ca IICCR să continue deshumarea marilor luptători anticomunişti care s-au jertfit pentru adevăr şi libertate.Vă rog mult să nu se anuleze munca în teren a IICCR de a reda istoriei marile figuri ale rezistenţei anticomuniste.Ferească Bunul Dumnezeu ca IICCR să se transforme într-un Institut în care să aibă loc doar colocvii şi simpozioane, la sfârşitul cărora să se ciocnească pahare cu şampanie.Menirea IICCR este să rescrie istoria ,iar acest lucru nu îl poate face decât dacă continuă deshumarea luptătorilor anticomunişti.Ca să va dau un exemplu:bunicul meu ucis de comunişti în 1949 a fost deshumat de IICCR în anul 2009 de domnul profesor Gheorghe Petrov.Într-un timp de 4 ani care au urmat s-au ridicat 2 monumente ,un film documentar ,s-a scris o carte '' Martirii din Dealul Crucii''în amintirea jertfei lui.Toate acestea nu s-ar fi realizat dacă IICCR nu îl deshuma în 2009.Rămâne ca dumneavoastră ca director al IICCR să hotărâţi în ce direcţie va merge acest institut.Se va face doar teorie sau se va acţiona concret în teren şi veţi da viaţă luptătorilor anticomunişti aruncaţi prin păduri,îngropaţi ca nişte câini fără să aibă şansa unei înmormântări ce li se cuvine.Eu,în calitate de fost student care am avut bucuria să vă am ca profesor am încredere că dumneavoastră ca director al IICCR veţi rescrie istoria şi veţi reda nemuririi rezistenţa anticomunistă din România,iar în acest sens profesorul şi arheologul Gheorghe Petrov de la Muzeul de Istorie din Cluj-Napoca vă este un ajutor de nădejde.Aveţi încredere în munca dânsului.Pune mult suflet în ceea ce face.Rog pe Bunul Dumnnezeu să vă dăruiască multă sănătate şi bucurii sfinte!Hristos a înviat! Cu preţuire şi consideraţie,Preot Rus Vasile,Nepos

Comentarii

23/04/14 09:47

Subscriu şi eu la cele spuse de părintele. De asemenea, sunt de dezhumat şi osemintele unui sângeorzan (Sângeorz-Băi) pe nume Tahâş Flore împuşcat de comunişti pe hotarele Sângeorzului. Mai trăieşte, încă, sora celui împuşcat în vârstă de 84 ani. Asta ar fi ultima bucurie a dânsei să-şi vadă adus fratele într-unul din cimitirele din localitate. Ar muri cu sufletul împăcat că aţi făcut un asemenea bine. Să vă ajute Dumnezeu şi să vă dea gândul cel bun!

23/04/14 10:15
Traian O.

Pacat ca IICCMER nu face ce trebuie si nu-si justifica menirea pentru care a fost creat. D-nul profesor Petrov a facut adevarate minuni cu cercetarile sale, redand familiilor oropsite moastele martirilor Tarii Romanesti. Ce dreptate mai mare se mai poate face dupa trecerea atator ani de la infaptuirea unor astfel de crime josnice, cand comunistii au bagat in pamant floarea natiei.

23/04/14 23:02
I.R. / Beclean

Domnul arheolog Petrov este un om deosebit. L-am cunoscut in urma cu cativa ani la o actiune a IICCR in localitatea Hălmăsău. Prin ceea ce a facut acolo, a adus liniste sufleteasca si o bucurie neasteptata pentru urmasii a sase oameni impuscati ca niste animale de securisti. Sa-i dea Dumnezeu sanatate acestui om.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5