Oraşul Năsăud = Oraşul florilor!

Năsăudul este recunoscut pentru grija şi preocuparea ce o acordă felului cum arată spaţiile verzi, parcurile sau chiar trotuarele pline cu flori, fapt care i-a dat şi numele de „Oraşul Florilor”, pe lângă cel de „Oraşul Şcoalelor” sau „Oraşul Academicienilor”, datorită seriozităţii şi rezultatelor obţinute de elevi în liceele urbei, încă din timpuri străvechi.

Dar, pentru ca oraşul să-şi menţină acest renume, muncitorii de la Serele publice, sub îndrumarea inginerului Dan Constantin, îndrăgostit de meserie, lucrează de dimineaţă până seara, în pofida zilelor toride. Au loc acţiuni de toaletare a arbuştilor ornamentali, de înlocuire a florilor cu unele de sezon, de întreţinere a scuarelor de pe strada „George Coşbuc”, Parcul Central, cel situat în faţa Policlinicii vechi sau cel din faţa Judecătoriei. Aceste îndeletniciri au loc periodic, unele săptămânal, sau ori de câte ori este nevoie, în funcţie de condiţiile meteorologice sau necesităţi.

Astfel, pe raza oraşului lucrează săptămânal peste cincisprezece angajaţi la întreţinerea vegetaţiei aparţinătoare domeniului public al localităţii. „Acolo unde este nevoie suntem şi noi. Spre exemplu, zilele trecute am avut o acţiune de înlocuire a unor piese de mobilier din parcul de lângă Stadionul „Progresul”. Deşi băncile au fost amplasate şi amenajate nu de mult, unii năsăudeni lipsiţi de spiritul estetic, de dragostea pentru frumos sau chiar lipsiţi de bună creştere, au găsit de cuviinţă să le deterioreze. Astfel de acte de vandalism se petrec foarte des în parcurile urbei, chiar şi cu arborii, florile atât de frumoase spre disperarea mea…”, ne-a mărturisit ing. Dan Constantin.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5