Opt cadre didactice de la Grădinița cu Program Prelungit “Rază de Soare” Bistrița, în Bulgaria, în ultima mobilitate a proiectului Erasmus + “Play And Learn In Nature”

În perioada 24-30 septembrie, grădinița Hans Kristian Andersen din Burgas, Bulgaria, a fost gazda celei de-a treia mobilități a proiectului Erasmus ”Play and Learn in Nature”, coordonat de Grădinița cu Program Prelungit Rază de Soare, Bistrița.
În cadrul acestei mobilități, au participat câte 8 profesori din fiecare țară parteneră - Romania și Turcia - iar activitățile s-au concentrat pe tematica proiectului Incluziune și Activitati Outdoor.
În prima zi, profesorii au fost întâmpinați de tara gazdă cu un mic program artistic desfășurat în aer liber, au vizitat grădinița și s-au prezentat filmuletele cu activitățile desfășurate pe tot parcursul proiectului de către fiecare instituție parteneră.
Zilele urmatoare au fost dedicate activităților outdoor, activități sportive, activități pe malul marii “Sand adventures” și jocuri traditionale bulgărești. Activitățile desfășurate au fost concepute într-un mod interactiv și atractiv pentru copii, având ca scop dezvoltarea lor armonioasă și integrarea în mediul înconjurător
În partea a doua a fiecarei zile, profesorii participanți au avut ocazia să cunoască mai bine cultura poporului bulgar prin vizite de studiu in Nessebar, Sozopol, sate pescărești și drumeție pe malul râului Mladezhko în parcul natural Strandzha.
Ultima mobilitate a proiectului s- a incheiat cu acordarea certificatelor și cina festivă.
Pe lângă beneficiile aduse copiilor, profesorii au avut oportunitatea de a-și împărtăși experiențe și bune practici în cadrul atelierelor și discuțiilor. Această colaborare interprofesională a permis dezvoltarea unor metode inovatoare de predare și a facilita un schimb de idei și perspectivă între participanți.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.
Prof. Alina Moldovan –coordonator al proiectului Erasmus Play and Learn in Nature

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5