O șoferiță din Prundu Bârgăului, cercetată pentru că ar fi mutat mașina după un accident! Acroșase o femeie pe Calea Moldovei

Conform art. 338 din Codul Penal, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani!

"La data de 27 iunie a.c., polițiștii au intervenit pe strada Calea Moldovei din Bistrița, unde a avut loc un accident rutier. La fața locului, în urma cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că, o femeie de 54 de ani, din Prundu Bârgăului care conducea un autoturism, în apropierea unei treceri pentru pietoni semaforizată, a accidentat o femeie de 61 de ani, angajată în traversarea străzii. Femeia de 61 de ani a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ulterior producerii accidentului rutier, conducătoarea auto ar fi mutat autovehiculul. Rezultatele testării cu aparatul etilotest au fost negative în ambele cazuri.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia", a anunțat IPJ BN.

 

IMPORTANT!

 

Conform art. 77 din O.U.G. 195/2002, conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

 

(2) Orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, existent în reţelele de telefonie din România.

 

(3) Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.


Conform art. 79 din O.U.G. 195/2002, conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:

a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;

b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.

*Doar în cazul accidentelor soldate doar cu pagube materiale, se exceptează de la obligaţiile prevăzute mai sus:

a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii;

b) conducătorul de vehicul care deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

 

 

 

         

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5