O FLOARE ÎNTRE FLORILE ASTREI NĂSĂUDENE

     Florile sunt binecuvântarea lui Dumnezeu spunea distinsa d-nă FLOAREA PLEȘ la acțiunea din Năsăud numită: Flori de mai astriste-2018. Doamna Floarea-președinta Cercului ASTRA Năsăud a răsărit în cultura năsăudeană precum un crin imperial, aducându-și aportul an de an, cu tot mai multă implicare în această nobilă ramură a sufletului românesc.Dacă pe mulți oameni, înaintarea în vârstă îi moleșește, iată că, domnia sa menține o a doua tinerețe prin multitudinea activităților culturale la nivel de oraș Năsăud, prin participările și nu puține la celelalte acțiuni culturale din județ și din țară și nu în ultimul rând prin numeroase impresii despre oameni ai Astrei, despre orașul în care trăiește, toate publicate în cotidianul Răsunetul.

     Năsăudul, nume de rezonanță istorică, nu lâncezește, este revigorat de toate acțiunile întreprinse de către Despărțământul ASTRA Năsăud prin toți membri săi condus de inimosul profesor Ioan Seni și de celălalt copil al Astrei care crește viguros: filiala Ligii Scriitorilor Români condusă de către Ioan Mititean- cronicarul Țării Năsăudului.

     Alături de d-na Floarea și ai celorlalți din gruparea Astrei se găsește mereu Primăria orașului Năsăud prin dl. Primar Mircea Romocea și vicepreședinții Vlașin Dorin și Ioan Boțan, dar și Muzeul Grăniceresc unde dl. Director dr. Lucian Vaida cu echipa sa este suport spiritual și material al multor activități desfășurate aici, la fel și Biblioteca orășănească Năsăud, cu dăruire din partea doamnelor Crina Ceuca și Doina Leanhardt.

      Prin carisma și implicarea sa, d-na Floarea Pleș a lărgit mult  Cercul ASTRAdin orașul academicienilor, a contribuit la realizarea cu succes a multor expoziții, chiar lansări de carte.                                                                             

      Nu trebuie să uităm oamenii care lasă ceva să dăinuie în urma lor, de aceea în CEAS ANIVERSAR, noi astriștii îi urăm distinsei doamne FLOAREA PLEȘ mulți ani cu sănătate, putere de muncă și aceeași perseverență în activitate!

                                                                         22 octombrie, Rodica Fercana

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5