Noi spaţii verzi, la Năsăud, în cartierul de blocuri şi pe străzile reabilitate! O nouă abordare faţă de mediu, după închiderea şantierelor

 Primarul Năsăudului, Dorin Vlaşin, susţine că atunci când există un volum atât de mare de investiţii, sunt domenii pentru care preocuparea autorităţilor locale nu este la cel mai înalt nivel, dar care vor fi remediate anul viitor. Este vorba despre spațiile verzi ale oraşului, care nu au fost nici în acest an neglijate, dar care vor beneficia de o altă abordare după ce se vor închide multe dintre şantiere.
 
“A fost efectuate lucrări de toaletare a tuturor copaciilor din oraș și întreținerea spațiilor verzi, Au fost achiziţionate bănci și coșuri de gunoi noi în mai multe zone din oraș (în fața capelei, părculeț Blacteea, părculeț Casa de Cultură și altele). Au fost deschise un punct de colectare a uleiului uzat şi un punct de colectare pentru echipamentele electrice și electronice. Am organizat campanii de ecologizare pe malurile Someșului (cea mai mare, în 1 aprilie, cu peste 300 de voluntari participanți). Sper ca toate primăriile de amonte să se implice. Amintesc faptul că au fost amenajate noi spații și zone verzi (în principal în cartierul de blocuri, dar și în noile zone reabilitate de pe străzile Avram Iancu, Tudor Vladimirescu, Vasile Nașcu etc). Primăria Năsăud a achiziționat și plantat peste 100 de arbori ornamentali”, a declarat primarul Dorin Vlaşin.
 
Acesta a amintit şi de acțiunile de dezinsecție și deratizare în toate zonele verzi și spațiile publice din oraș sau de acțiunile de deszăpezire sau de campaniile de colectare a deșeurilor vegetale.
 
         În domeniul salubrizării, edilul a punctat campaniile de igienizare a platformelor de colectare a deșeurilor din cartierul de blocuri, campaniile de colectare a deșeurilor voluminoase, a deșeurilor electrice și electronice, dar şi campaniile de debarasare a deșeurilor rezultate din demolarea celor 280 de garaje și magaziilor din cartierul de blocuri. 
 
Iluminat public eficient, la Năsăud! 
 
Sistemul de iluminat public de la Năsăud a fost modernizat şi, implicit, eficientizat. Potrivit primatului Dorin Vlaşin, în present, peste 80% din iluminatul public de pe raza orașului se realizează cu lămpi LED.  Peste 40 de stâlpi noi au fost instalați, cu 70 de lămpi, doar în cartierul de blocuri, luminozitatea mai mare crescând gradul de siguranţă al locuitorilor. De asemenea, au fost semnalizate cu lumini şapte treceri pentru pietoni,  luminate, investiţii fiind făcute şi în sistemul de iluminat public de pe stadionul orăşenesc. 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5