Nicolae Manea: Trebuie salvată echipa asta, e echipa oraşului

 

Nicolae Manea, antrenorul Gloriei Bistriţa, crede că misiunea de salvare de la retrogradare este destul de dificilă, mai ales pe fondul despărţirii de 14 jucători. Totuşi, Gloria trebuie salvată, pentru că "e echipa oraşului", a spus acesta, în cadrul unei conferinţe de presă.

 "Suntem într-o situaţie în care trebuie salvată echipa asta, e echipa oraşului. Sunt conştient că va fi foarte greu să scăpăm de retrogradare. Toţi care vor intra trebuie să dea totul, să alerge până la epuizare, să pregătim o echipă, dacă, Doamne fereşte, cădem, pentru la anul. Mai există o variantă în care, aşa cum au scăpat alţii când ne-au retrogradat pe noi acum doi ani, să ne luăm licenţa, să cadă alţii şi să rămânem noi. Aşteptăm, poate cad alţii în prăpastie şi rămânem noi", a declarat Manea.

 Antrenorul Gloriei a anunţat şi lotul pe care îl are la dispoziţie, acum când mai sunt două zile până la reluarea returului Ligii I. Cu cine (re)porneşte la drum Manea? Dolha, Oghinciuc, Bota, Uilean – portari, Țîrca, Berceanu, Peica, Oct. Ionescu, Kanon, Ad. Iordache, Hlinca, Jarda, Sîplăcan, Colţa, Feher, Stroe, Hasnaş, M. Stancu, Enescu, Trestenicu, V. Pop, C. Bucur, Curtuiuş, Antonache, Sighiartău, Walter, R. Radu, Mor Pouye, Markisio Moraes.

 ”În mare parte sunt jucători noi, care au acceptat să vină în condiţiile actuale, şi mulţi juniori. Hasnaş are, spre exemplu, doar 15 ani, e un copil. Nu ştiu dacă vom reuşi să îi legitimăm pe Pop, pe argentinianul Silvestre Walter. Mai suntem în discuţii cu senegalezul Mor Pouye de 18 ani, am face o afacere, e un jucător de mare perspectivă. Pe Iordache l-am adus fiindcă avem nevoie şi de jucători cu experienţă, a fost la Dinamo, la Rapid. A revenit Markisio Moraes, a avut probleme medicale, să vedem dacă ne putem baza pe el. Emil Dică a fost aici, am vrut să-l iau, m-a sunat într-o seară că îi pare rău, dar se duce la Rapid. Am vrut să-l iau pe Mardare, l-a luat tot Rapidul, că l-am şi sunat pe Zotta şi l-am luat la înjurături. Normal că între Bistriţa şi Rapid ei aleg Rapidul. Pe Tene, Biţiş şi Florea i-am gonit, nu erau pentru noi.

Diferenţa dintre Liga I şi juniori, şi jucătorii care au venit aici, este foarte mare. Ambiţia şi dăruirea duc o perioadă, apoi intervine şi valoarea. Între judeţ şi prima ligă e o prăpastie. Şi pe ăştia care sunt aici nu i-am văzut în viaţa mea. Hai, treci să te văd în probe. Sunt nişte oameni care nu s-au mai întâlnit cu Liga I şi le va fi foarte greu. Nu caut scuze, le-am şi spus: dacă nu vreţi să mai stau, renunţ şi am terminat, dar nu asta e problema”, a comentat situaţia Manea.

 Acesta a adăugat, pentru ştiinţa tuturor cârcoraşilor, că Markisio, Laio, Romario n-au fost jucătorii impresariaţi de fiul său. "Ei jucau acolo la nivelul ligii a treia în Brazilia. Dar aţi văzut, Petrolul l-a luat pe Romario, Dinamo îl vrea pe Kanon. Rămân la părerea că dacă aveam să le dăm nişte bani, alta era situaţia. Nu le-am dat, au căzut", a menţionat tehnicianul Gloriei.

 

Curtuiuş, suspendat pentru meciul cu Mediaşul

”Curtuiuş este suspendat, Sighiartău este accidentat. Ar mai rămâne juniorul Antonache şi Radu, pe care l-am folosit până acum în banda dreapta, ca atacant nu a dat prea multă satisfacţie. Lucrul care mă îngrijorează cel mai mult este faptul că din vechiul lot au mai rămas Dolha şi Kanon care erau titulari, restul au dispărut. Încercăm să facem faţă cu ce avem. Nu avem nicio dublură pe posturi. Am trecut la reprofilare de jucători, Trestenicu fundaş dreapta, că nu poate juca Țârcă la infinit, dacă se accidentează? Au dispărut 14 jucători din lotul de anul trecut”.

 

"Nu mă interesează rezultatele din pregătiri"

 

”Niciodată nu trag de rezultate în pregătiri, nu mă interesează deloc, cu totul altceva urmăresc. Au jucat toţi, şi ăla de 15 ani a jucat. Şi dacă ai 14 ani joci, dacă meriţi. Bine, au ţinut pasul într-un meci două minute, după care ne-au dat gol, ne-au bătut cu 4-0 fără drept de apel. Dar cel puţin au încercat, atât cât au putut. Una e să lucrezi la nivel de juniori, alta la seniori. La un antrenament vreo doi au început să vomite. Bineînţeles că nu i-am pus să facă cot la cot cu cei mari, se îmbolnăvesc de hepatită. Nu pot să-mi bat joc de copiii ăştia. Când am jucat cu ETO Gyor, ne-au omorât ungurii: unuia i-au rupt nasul, lui Dolha i-au făcut un ochi atât, altuia i-au umflat glezna, să ne omoare ungurii ăia, nu le venea să creadă că le ţinem piept. Am făcut foarte multe meciuri egale, am bătut nişte bulgari”, a concluzionat Nae Manea.

Comentarii

21/02/13 13:41
LILI

Nu mai spuneti d-le Mantea,sa salvam niste putori care nu si-au gasit culcus la alte cluburi de ,,buni,, ce sunt.Ca nu avem destui ,,tocatori ,,de bani in tara asta!Ia mai mergeti si munciti !!!La munca nu la mana intinsa !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5