Motivul pentru care copiii din Sângeorzu Nou vin cu drag la şcoală: Asociaţia BookLand a renovat şcoala

Asociatia BookLand a inceput sa renoveze scolile rurale in urma cu doi ani, reusind sa le ofere un motiv copiilor pentru a merge cu drag la scoala. Asadar, asociatia BookLand a renovat 37 de scoli, inainte de a incepe ”valul renovarilor” prin PNRR. Cum? Fara granturi sau fonduri europene, pur si simplu coalizand companiile in jurul acestei initiative.

Salile de clasa, sala de sport si holurile Şcolii Gimnaziale din Sângeorzu Nou au fost imbracate in haine noi pentru a le amplifica elevilor bucuria de a veni la scoala si pentru a-i incuraja sa invete cu mai mult drag. 4 sali de clasa si 1 sala de sport  au fost complet renovate si dotate pe durata a 3 luni. Parchetul masiv a fost raschetat si lacuit (intr-o sala a fost montat parchet laminat in locul placilor USB), tencuiala de pe pereti (care cadea la o adiere de vant) a fost inlaturata si inlocuita cu masa de spaclu, intarita cu plasa din fibra de sticla, gletuita fin si apoi zugravita in culori vii. Toate usile au fost scoase, in locul lor montandu-se tamplarie moderna PVC cu geam termopan. Pe holuri s-a montat gresie iar in sala de sport pardoseala PVC. Valoarea totala a lucrarilor de renovare a fost 40.000 euro.

Scoala Gimnaziala Sangeorzu-Nou sta neclintita de 110 ani pe spranceana dealului din centrul localitatii inaltandu-se trufasa alaturi de biserica satului. Aceste simboluri ale eternitatii arata harnicia oamenilor din aceste locuri.

Timpul, insa, isi lasa amprenta peste tot. Cladirile vechi si uitate de autoritatile grabite sa-si vada de-ale lor au ajuns sa se degradeze. Dar, cum Dumnezeu tine cu oamenii, a avut grija sa ne indrume spre cineva care ne poate ajuta – Asociatia BookLand.

Asociatia BookLand, care prin proiectul bine gandit al carui motto este Impreuna CONSTRUIM oameni, in colaborare cu parteneri de incredere au dat parterului scolii noastre o noua infatisare pentru ca elevii din localitate sa aiba un mediu educational de calitate.

Multumim Asociatiei BookLand si partenerilor sai pentru bunavointa, implicare, daruire, seriozitate si, mai ales, pentru ca au reusit sa ne redea speranta si curajul, amintindu-ne ca, si scolile mici din sate uitate, impreuna cu elevii, profesorii si angajatii lor, poarta o mare insemnatate pentru viitor.” – Ancuta Cozma, coordonator scoala.

In Bistrita Nasaud, Asociatia BookLand are pe lista scolilor de renovat si scoala din satul Bichigiu, comuna Telciu.

Multumirile asociatiei merg catre oamenii inimosi din companiile partenere care au contribuit la aceste realizari: Wipro Romania, VitraQ Romania, Fabryo Corporation, Policolor Romania, Cesarom, Larex-ir, Decathlon Romania, Brico Depôt Romania, Marvicon, Misavan, Asevi.

Echipa BookLand mai are un vis: acela de a construi pana in 2023 prima scoala etalon pentru Romania, o scoala 100% moderna (cu cantina, facilitati sportive, cinema, sala spectacole, laboratoare, spatii relaxare etc) pusa gratuit la dispozitia copiilor din zona rurala aleasa! Va urma modelul finlandez (adaptat local) si va asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala.

De peste 11 ani, asociatia contribuie la sublinierea importantei educatiei & dezvoltarii personale prin Conferintele BookLand Evolution si materialele video Inspirationale care transmit tinerilor mesajele unor mentori cu valori demne de urmat, prin Taberele Coolturale BookLand care ofera un mix echilibrat de activitati educationale & distractie in mijlocul naturii, dar mai ales prin Renovarea & Dotarea scolilor - initiativa care acorda copiilor defavorizati din mediul rural o sansa reala la o educatie de calitate!

Toti cei care le impartasesc viziunea, se pot alatura demersului BookLand completand Formularul 230, donand 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 sau achizitionand Soricelul BookLand. (Va invitam sa urmariti Videoclipurile post-renovare)

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5