Mitropolitul Andrei, în mijlocul credincioşilor din Feldru

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei a fost prezent duminică, în mijlocul credincioşilor parohiei Feldru, din Protopopiatul Năsăud. Ierarhul a oficiat, în biserica cu hramurile "Sfinţii Trei Ierarhi" şi "Sfânta Treime", Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte consilierul economic al Eparhiei, părintele Gavril Vârva, consilierul pe probleme de misiune şi protocol, pr. arhidiacon Claudiu Grama, părintele Ştefan Iloaie - profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, protopopul de Năsăud, Ioan Dâmbu şi preoţii slujitori - Grigore Toader şi Ioan Iliş. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de cele două coruri ale localităţii Feldru. Evenimentul a avut o importanţă deosebită pentru comunitatea parohială, mai ales că ÎPS Părinte Andrei s-a aflat pentru prima dată în această parohie. Cu această ocazie s-a deschis şi seria manifestărilor legate de sărbătoarea hramului bisericii din Feldru (Sfinţii Trei Ierarhi).
„Noua biserică a parohiei Feldru, ce poartă hramurile "Sfânta Treime" și "Sfinţii Trei Ierarhi" a fost construită între anii 1995 - 2000. Între 2001 şi 2009 s-au efectuat lucrările de finisare la exteriorul bisericii şi pictura din interior, montarea mobilierului şi a iconostasului. În anul 2010 locașul de rugăciune a fost sfinţit de ÎPS Mitropolit Iosif și PS Episcop Vasile Someşanul” transmite Radio Renaşterea.
La Liturghie au fost prezenţi ministrul Doina Pană, preşedintele CJ Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele Alexandru Pugna, deputatul Daniel Suciu, senatorul Ioan Deneş, primarul comunei Feldru, Grigore Ţiolan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5