Ministrul delegat Doina Pană: Propunem ca stagiile de practică să fie retribuite şi recunoscute ca experienţă profesională

Ministrul delegat pentru dialog social, Adriana Doina Pană, susţine, alături de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, un proiect legislativ prin care stagiile de practică ale studenţilor să fie retribuite, iar perioada respectivă să fie “contabilizată” ca experienţă profesională.

“Eu sunt unul dintre iniţiatori, alături de d-na ministru Câmpeanu, a unui proiect de lege care a plecat de la Guvern spre Parlament, prin care stagiile de practică să fie recunoscute ca vechime în muncă şi să fie retribuiţi studenţii. Una dintre cele mai mari probleme pe care le invocă angajatorii este lipsa de experienţă a tinerilor, ori aceştia nu aveau unde să o dobândească. Dacă mergem în paralel şi cu iniţiativa care a plecat din Parlament şi pe care o susţin, în ideea urgentării adoptării ei, şi anume Legea voluntariatului, în care şi activităţile de voluntariat sunt recunoscute ca o perioadă în care ai desfăşurat o activitate – măcar pentru CV - , este deja o mână întinsă spre absolvenţi”, a precizat ministrul Pană, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul delegat pentru dialog social a explicat că stagiile de practică trebuie să fie corelate strict cu specializarea urmată la facultate.

“La nivelul facultăţilor, cel puţin în inginerie, în fiecare semestru există o perioadă de trei-patru săptămâni pentru practică. După ce legea va fi adoptată, practica va fi retribuită la înţelegere cu angajatorul, după nivelul la care se află studentul, şi va fi recunoscută ca experienţă în muncă”, a explicat Adriana Doina Pană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5