Mecena Țării Năsăudului, dr. Gheorghe Traian Dascăl, a coborât zece minute printre colegii de breaslă

    În sala de conferințe a hotelului din Bistrița, a avut loc sâmbătă, 5 februarie 2022, începând cu ora 9, adunarea Asociației Medicilor Stomatologi din județ, un organism profesional apolitic, fără scop lucrativ, sub coordonarea   domnului dr. Marius Pop. Înainte de începerea activității de perfecționare a medicilor, prin conferințele expuse de cadre universitare de la Cluj, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din județ, le-a  făcut o surpriză plăcută, aducând în mijlocul lor pe Mecena Țării Năsăudului, colegul lor de breaslă plecat la ceruri de câtva timp, Gheorghe Traian Dascăl, care a poposit printre ei timp de zece minute, cât timp i-a fost prevăzut pe biletul de voie semnat de Sf. Petru. Timp suficient pentru a-și prezenta vasta sa activitate pe tărâm cultural-istoric și literar  prin cele 42 monumente ridicate pe soclu și tot atâtea conferințe ținute în fața  mulțimii, cu o dorință sinceră de a cunoaște și de a fi alături de oameni prin cultură. Medicul năsăudean vorbește colegilor prin glasul scriitorului Ioan Mititean, autorul cărții „Dr. Gheorghe Traian Dascăl - omul faptelor”, carte scoasă recent la Editura „Ecou Transilvan” din Cluj. Cartea descrie activitatea unui bun specialist, dublat de omul de aleasă cultură, incitând omul de rând la însușirea și prețuirea valorilor culturale, la reflecție, cu marea sa vocație de a ține românii aproape prin cele două  elemente ce ne adună - limba și credința, având pe Hristos  în centrul vieții sale.

 

Comentarii

15/02/22 12:59
Ioan şi Lucreţia

Rugăm localtățle unde Mecena Tării Năsăudului Gh.Tr. Dascăl a făcut donații să comande câteva cărți ,după posibilități, la Edtura Cluj Napoca din Cluj telefon--o74o167461-0264432547,ca de exemplu localitățile beneficiare cum sunt: Maieru,Ilva Mare,Poiana Ilvei,Leșu,Rebrișoara,Năsăud,Coșbuc,
Beclean,Gherla,Nușeni,Lechința și în mod special satul sîu natal comuna Uriu,satul Cristrștii Ciceului ce l-a făcut unic în țară prin cele 11 monumente înălțate aici.Să fim oameni,pentru oameni.

Maieru,Ilva Mare,Poiana

Ilvei,Leșu,Rebrișoara,Năsăud,Coșbuc,Beclean,Gherla,Nușeni,

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5