Mare sărbătoare duhovnicească şi înălţătoare, la resfinţirea bisericii din Floreşti

O mare şi aşteptată sărbătoare în satul Floreşti, com. Nimigea de Jos, s-a petrecut în prezenţa unui impresionant număr de credincioşi ortodocşi, de ordinul miilor, care au aşteptat cu sufletul la gură sosirea ÎPS Andrei Andreicuţ – mitropolit şi arhiepiscop – pentru a resfinţi „mireasa lui Hristos”, Biserica Ortodoxă cu hramul „Sfânta Treime”, din Parohia Floreşti, Protopopiatul Năsăud, păstorită cu multă evlavie şi har divin de către PC paroh Ioan Creţa, un vrednic de laudă pentru că a reînnoit lăcaşul de cult atât de primitor.
După frumoasa primire oficială a Î.P.S. Andrei Andreicuţ, a urmat slujba de resfinţire a Sfintei Biserici din Floreşti, apoi ierarhul Clujului, înconjurat de un sobor de 30 de preoţi, a oficiat o vibrantă, înălţătoare, duhovnicească şi divină Sfântă Liturghie, care a realizat o mare binefacere pentru sufletele enoriaşilor prezenţi.
În Cuvântul de învăţătură, ÎPS Andrei a abordat tema consacrată Sfinţilor României, de o sensibilitate aparte, privind lucrarea Duhului Sfânt care-i sfinţeşte pe oameni iar poporul român nu a fost şi nu va fi lipsit de sfinţi, care s-au sacrificat pentru binele poporului şi altarul credinţei.
Această duminică de 14 iunie a fost consacrată Sfinţilor Români, iar ÎPS Andrei a precizat: „Neamul românesc nu e lipsit de sfinţi. Şi nu afirm eu acest lucru ci l-a afirmat un mitropolit sfânt, mitropolitul Dosoftei”.
Pentru faptele sale bune şi vrednicia de care a dat dovadă, PC preot paroh Ioan Creţa a fost ridicat la rangul de iconom, credincioşii din Consiliul Parohial au fost distinşi cu Diplomă de aleasă cinstire pentru implicarea în lucrările de reabilitare a locaşului de cult.
Îndrăgiţi interpreţi de muzică populară – Cornelia Ardelean Archiudean, Alexandru Pugna şi alţii – au interpretat pricesne divine, de o sensibilitate aparte.
O zi, o sărbătoare, un eveniment cu mult har dumnezeiesc pentru locuitorii din Floreşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5